KDK, telekulak örtbas edildi iddiasını yalanladı

Kamu Denetçiliği Kurumu: -''Başdenetçinin iddia edilen türden bir görüşmede bulunması, yüksek yargı mensupları ile birlikte evinde buluşması ve görülmekte olan bir davanın sonucuna etki etmesi söz konusu değildir''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2014 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KDK, telekulak örtbas edildi iddiasını yalanladı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ''Telekulak skandalı örtbas edildi'' başlıklı haberi yalanladı.

KDK'dan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede ''Telekulak skandalı örtbas edildi'' başlığı altında haber ve yorumun yayınlandığı belirtildi.

Söz konusu yazı içeriğinde geçen bazı ifade ve değerlendirmelerle ilgili olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu haber, yorum yazısında 'Jüristokratik darbe için telekulakçılığı dahi mübah görüyorlar. İşte ispatı:...' ifadelerinin ardından anlatılan farazi bir buluşma ve görüşme hadisesi içerisinde, isimlerinin baş harfleri belirtilmek suretiyle yüksek yargı mensubu olduğu iddia edilen bir kısım kişilerin yanına, Ombudsman ve Kamu denetçisi ifadeleri de katılarak, anılan kişilerin sözde bu buluşmada görülmekte olan bir davanın sonucuna etki ettikleri izlenimi güçlü bir şekilde uyandırılmış. Kurumumuzun itibarına ağır bir saldırıda bulunulduğu görülmüştür.''

Kamu Başdenetçisinin uzun yıllar süren hakimlik meslek yaşamının hiçbir şaibe içermeyecek şekilde haysiyet ve saygınlık içerisinde geçtiği belirtilen açıklamada, Başdenetçinin iddia edilen türden bir görüşmede bulunması, yüksek yargı mensupları ile birlikte evinde buluşması ve görülmekte olan bir davanın sonucuna etki etmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Açıklamada, kaleme alınan yazının tamamen kişilerin ve kurumların itibarını zedelemeye yönelik, hayal mahsulü, asılsız iftira niteliğinde olduğu belirtildi.

Herhangi bir somut ve gerçekçi bilgi içermeyen, belli konularda kamuoyu algısı oluşturmaya yönelik olan yazının, kurumun ve Kamu Başdenetçisinin kişilik haklarına ve kamuoyu nezdindeki saygınlığına ağır saldırı olarak görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, ''Bu ve benzeri habercilik anlayışının basın meslek ve etik ilkeleriyle bağdaşmasının mümkün olmayacağı gibi, kamuoyu nezdinde de uzun vadede karşılık görmesi mümkün olmayacaktır'' ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber