Para karşılığında kaos yaratmışlar

IŞİD'in Kobani'ye saldırısını bahane edip Türkiye'nin dört bir yanında ev ve işyeri yakıp yağmalayan grupları provoke edenler deşifre oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ekim 2014 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Para karşılığında kaos yaratmışlar

İstanbul'da olayların en çok yaşandığı 18 yaşında bir gencin yaşamını yitirdiği Esenyurt'ta çekilen görüntü büyük kaos planını özetledi. HDP'nin çağrısı üzerine Kobani'yi bahane edip Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen eylemlerin perde arkasındaki organize provokasyon açığa çıktı.

ORGANİZE PROVOKASYON

Kameralara takılan görüntülere göre Esenyurt'taki olayların başladığı yer olan Merkez Mahallesi Bağlarçeşme Caddesi üzerinde 35-40 yaşlarında meçhul bir kişi sokakta oyun oynayan 5 çocuğun yanına yaklaşıyor. Çocuklarla kısa süre bir şeyler konuşan meçhul kişi, daha sonra cüzdanından çıkardığı paraları çocuklara dağıtıyor. Esenyurt'ta Atatürk büstünün yakıldığı, 18 yaşındaki Mert Değirmenci'nin yaşamını yitirdiği olaylı günlerde yaşanan bu gelişme üzerine istihbarat birimleri harekete geçiti. Güvenlik birimleri benzer olaylarda da çocuklara para dağıtılma ihtimali üzerine önlem aldı.

Satırlı sopalı kavga

İstanbul Üniversitesi'nde, sol gruplarla Müslüman Gençlik grubu arasındaki olası kavgayı polis önledi. Olaylarda 42 kişi gözaltına alındı. Sol grupların üzerinden sopalar, demir cop ve satırın da arasında bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçti.

5 Alman serbest

Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde çocuklara lastik yaktırıp haber yapmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Alman uyruklu 5 kişi, savcılığın talimatı doğrultusunda tekrar çağırıldıkları adliyede ifade verdi. 5 Alman serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber