9 başlıkta ekonomide yapısal dönüşüm programı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : TRT
Haber Giriş : 04 Kasım 2014 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
9 başlıkta ekonomide yapısal dönüşüm programı

AK Parti'nin 3 Kasım 2002'de iktidara gelmesinin hemen ardından ilk olarak OHAL'i kaldırdığını belirten Davutoğlu, "Eski Türkiye OHAL Türkiyesi'dir. Kim ne yaparsa yapsın, kim hangi provokasyonu yaparsa yapsın, bu özgür ve demokratik ülke bir daha OHAL benzeri uygulamalarla karşı karşıya kalmayacaktır" dedi.

Muhalefeti eleştiren Davutoğlu, "Gezdiğimiz vilayetlerde bu iki ay içinde bakınınız; MHP lideri neredeydi, CHP lideri neredeydi? Hiç meydanlara çıktılar mı? Hiç halkla karşı karşıya geldiler mi? Ankara'da kapalı salonlarda, kapalı kapılar ardında basın önünde, sadece ve sadece AK Parti'ye saldırmakla meşgul oldular. Onlara çağrım şu; Siyaset yapacaksanız, inin bu milletin insanlarıyla buluşun. Sadece kendi kendinizle konuşan, kendi kendinize propaganda yapan ve sonra da kendi partiniz içindeki türbülanslarla uğraşma siyasetinden vazgeçin ve alana inin" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Biz Brüksel'de Avrupalı gibi konuşuruz. Ortadoğu'ya gittiğimizde, Bağdat, Şam, Kudüs'e gittiğimizde bir Ortadoğulu Müslüman olarak, bir Ortadoğulu olarak bu kadim kültürden konuşuruz. Taşkent'e, Semerkant'a, Buhara'ya, Aşkabat'a, Bakü'ye gittiğimizde bir Türk olarak konuşuruz. Balkanlara gittiğimizde, Üsküp'te veya Saraybosna'da bir evladı fatihan olarak konuşuruz. Herkesle gönül diliyle konuşmayı biliriz biz."

Birilerinin "ülkede enflasyon tekrar çift haneli rakamlara çıkar" şeklinde "felaket tellallığı" yaptığını söyleyen Davutoğlu, "Böyle bir karamsar tablo için neredeyse bütün enerjilerini sarf edenlere kötü bir haberimiz var; İnşallah bu ülke, bir daha onların dönemlerinde olduğu gibi iki, üç haneli enflasyonlarla yönetilmeyecek. Ve enflasyon da önümüzdeki dönemde gittikçe artan bir hızla düşecek" diye konuştu.

Perşembe günü kapsamlı bir "ekonomide yapısal dönüşüm programı" açıklayacaklarını söyleyen Davutoğlu, programın içeriğine ilişkin başlık başlık bilgi verdi.

9 MADDELİK DÖNÜŞÜM PROGRAMI

Programın 9 konu başlığından oluştuğunu ifade eden Davutoğlu, bu başlıkları şu şekilde açıkladı:

- İthalat bağımlılığını azaltmak için stratejik plan geliştirme

- İnovasyon ve AR-GE alanında yeni bir yapısal değişim programı

- Kamu programları dönüşüm programı

- Yerli enerji üretim programı

- Enerji verimliliğini geliştirme programı

- Tarımda sulama programını etkinleştirme programı

- Sağlık endüstrilerinde yapısal dönüşüm programı

- Sağlık turizmi geliştirme programı

- Taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm programı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber