Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: -''Verilen eğitimlerin sonucunda yetki belgesi alanlar sektörde çalışmaya hak kazanacak. Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak, su ve atık sudan numune alamayacak''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2014 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığınca verilen eğitim programları sonucunda yetki belgesi alanların sektörde çalışmaya hak kazanacağını belirterek, ''Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak, su ve atık sudan numune alamayacak'' dedi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, düzenlenen eğitim programlarına katılan 2 bin 450 kişiye yetki belgesinin verildiği belirtildi.

Yetki belgesi alanların inşaat, atık gibi sektörlerde çalışmaya hak kazandığı bildirilerek, eğitim programlarının yıl sonuna kadar süreceği kaydedildi.

-''Hedef 4 bin kişi daha ''

Bakanlık ile Türkiye Çevre Koruma Vakfının (TÜÇEV) düzenlediği çevre görevlisi, düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ile işletme, su ve atık sudan numune alma eğitimlerinin de hız kesmeden devam ettiği bildirildi.

Nisan ayında başlayan eğitim programlarında 450 kişiye ''çevre görevlisi'', 150 kişiye ''düzenli depolama tesisleri saha yönetimi ve işletme'' eğitimleri verildiği ifade edilerek, eğitimlerin inşaat, düzenli depolama tesisi, atıkların denetimi sektörlerinde çalışanlara yetki belgesi verimesinden ötürü önemli olduğu belirtildi.

-"Hedef 4 bin kişiyi daha sektöre kazandırmak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de konuya ilişkin değerlendirmesinde, ''Verilen eğitimlerin sonucunda yetki belgesi alanlar sektörde çalışmaya hak kazanacak. Belgesi olmayanlara ise çalışma izni verilmeyecek. Yetki belgesi olmayan risk tespiti yapamayacak, su ve atık sudan numune alamayacak. Hedefimiz 4 bin kişiyi daha sektöre kazandırmak'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber