ODTÜ kampüsü 'gençlere bilim' için açıldı

Ankaralı lise öğrencileri, "ODTÜ'de Bilim Eğlencelidir" etkinliğinde buluştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ODTÜ kampüsü 'gençlere bilim' için açıldı

Lise öğrencileri, "ODTÜ'de Bilim Eğlencelidir" etkinliğinde buluştu.

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği programda, ODTÜ kampüsü kapılarını bilimseverlere açtı. Ankara'nın farklı ilçelerinden rastgele seçilen öğrenciler de ODTÜ'nün imkanları ile etkinliğe davetli olarak katıldı.

Etkinlikte, ODTÜ'deki 40'dan fazla bölüm ve topluluk, stand açarak üzerinde çalıştıkları araştırma projelerini ve prototiplerini anlaşılır bir seviyede katılımcılara tanıtıyor.

"Bilime dokunun" ilkesinden hareketle hazırlanan deneyler, birçok fiziksel ilke ve doğa olayı da eğlendirici düzenekler içerisinde ziyaretçilere sunuluyor.

Etkinlikte, eğlenceli bilim deneylerinin yanı sıra, çeşitli kurum ve kişilerce bağışlanan ve özellikle cumhuriyet döneminden günümüze, iletişim ve ulaşım alanlarında tarihi gözler önüne seren nesneler sergileniyor.

Ayrıca, çağlar boyu Anadolu topraklarında üretilen alet ve teknolojilerin gelişimini anlatan "Anadolu'da insan-çevre-teknoloji" temalı sergiler de ziyarete açıldı.

Gökyüzünün anbean durumunun görülmesine, takım yıldızlarının, gezegenlerin detaylıca incelenmesine imkan veren "Gezegen Evi Gösterimi" de genç bilimseverler için sunulacak.

Ayrıca gün sonunda davetli liselerden öğrencilerin yarışacağı bir popüler bilim yarışması düzenlenecek. Yarışmadaki sorular, gün içerisinde gerçekleşecek aktivitelerden yöneltilecek.

Etkinlikte, güneş arabası ve insansız hava aracı gösterileri de yapılıyor.

-2 bin ziyaretçi bekleniyor

ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. İrem Dikmen Toker, merkezin, bilimsel düşüncenin hayat biçimi olmasını özendirmeye çalışan faaliyetler düzenlediğini ifade etti.

Bu etkinlik ile yerleşke kapılarının bilime ve araştırmaya ilgi duyan başta gençler başta olmak üzere herkese açıldığını aktaran Toker, "Bu yılki etkinlik, 40 bölüm ve merkezden yaklaşık 160 öğretim üyesi ve öğrencinin desteği ile gerçekleştiriliyor. Etkinliği, okullar ve bireysel olarak katılmak için başvuru yapanlarla yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber