Polis müdürü gayrimenkul zengini

Tekirdağ eski İstihbarat Müdürü H.H.S.'nin mal varlığı dudak uçuklattı. S.'nin arsa ve evleri almak için tapu müdürünü usulsüz dinlettiği ortaya çıktı. Bir polis memuru yazdığı notta gerçekleri anlattı: Halil müdürün yaptığı kanunsuzlukların önüne geçilmeli....

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Kasım 2014 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis müdürü gayrimenkul zengini

HİLAL YILDIRIM

Paralel yapıya 7 ilde yönelik düzenlenen operasyonda şok detaylar ortaya çıkıyor. Dönemin Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü H.H.S. tapu müdürünü dinleyerek tapuları toplamış. S., Tekirdağ'da değerli birçok araziyi satın almış. Bu arazilerin bazılarını satarak da yerlerine ev almış. H.H.S.'nin Gebze'de iki dairesi, İstanbul'da da bir arsası olduğu tespit edildi. Şimdi bu mal varlığını nasıl elde ettiği araştırılıyor.

MÜFETTİŞLER OLAYA EL KOYDU

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 7 ilde paralel yapıya bağlı polislere yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda Marmara Bölgesi'ndeki illerde görevli 17 istihbaratçı polis gözaltına alınmıştı. Yapılan idari soruşturma kapsamında müfettişler A. Turgay Alpman ve Selim Kutkan'ın hazırladığı raporda polislerle ilgili şok detaylar var.

İYİ GEÇİNMEYENİ MAHVEDİYORDU

Paralel yapı polislerinden dönemin Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü H.H.S. tapu müdürünü dinleyerek tapuları toplamış! Sıradan bir devlet memuru olan ve sabit maaşla çalışan müdürün mal varlığı dudak uçuklattı. Müfettişler H.H.S.'nin üzerine kayıtlı tapulu taşınmazların listesini çıkarttı. Eski Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürü H.H.S.'nin baskılarına isyan eden polis memuru Ali D. şunları yazdı: "Halil müdür başka şahıslarla çalışılmasına izin vermiyor gelen amirleri de bir şekilde gönderiyordu. Yapmanız gereken çok iş varken işimiz başımızdan aşkınken memurların, savcıların, siyasilerin telefonlarını dinletmekteydi. Kendisiyle iyi geçinmeyeni mahvetmek için her şeyi yapardı. Birinin Halil müdürün kanunsuzluklarına dur demesi gerekiyor."

İşte H.H.S.'nin mal varlığı

- Gebze'de bir köyde eşi ve kendisi üzerine 70 bin değerinde 2 konut.

- İstanbul Hürriyet Mahallesinde 100 bin lira değerinde arsa.

- Tekirdağ Hürriyet mahallesinde 138 bin lira değerinde bir daire.

- Tekirdağ Çorlu'da 2012 yılında 150 bin liraya aldığı daireyi 170 bin lira değerinde satıyor.

- 2012 yılında Kurtepe mevkiinde bulunan bir tarlayı 85 bin liraya satmış. Aynı yıl 180 bin lira değerinde

- Tekirdağ'dan bir daire satın almış.

- 2012 yılı içerisinde Akse köyünden 105 bin lira değerinde bir daire satın alınmış.

- Çorlu'da 205 bin lira değerinde bir tarla alıyor. Daha sonra bu tarlayı 215 bin liraya satıyor.

- Çorlu çatal ağa mevkiinde 196 bin liraya bir tarla.

Paralelin hakim kehaneti!

Müfettişlere ifade veren polis memuru H.A. paralel yapının dinlemelerde nasıl hakim ayarladığını gözler önüne serdi. İstanbul'daki nöbetçi ağır ceza mahkemelerinin hakimlerinin ne yönde karar vereceği bir yerlerden emniyete bilgi notları halinde önceden geliyormuş. H.A. organizasyonu şöyle anlattı:

İSİMLER YAZILI İLETİLİYORDU

"İletişime müdahale karar taleplerinin yazımı ve hakime sunulması uygulamalarında kararları alan İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü aracılığıyla ilgili Nöbetçi Hakime götürülmekteydi. Hangi hakimin nasıl karar verebileceğine ilişkin zaman zaman bölgedeki tüm illere bilgisayar üzerinden bilgi notu iletilmekteydi. Bu bilgi notları Şube Müdürüne arz edilmek üzere döktürülerek kendisine sunulmaktaydı. Daha sonra bu notlar imha edilmekteydi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber