Sağlık merkezi yıllardır kapalı

VAN'ın Muradiye İlçesi'ne bağlı Doğangün Mahallesi'ndeki Aile Sağlık Merkezi 5 yıldır kapalı. 11 Mahallenin sağlık hizmetlerinden faydalandığı sağlık merkezinin kapalı olması nedeniyle hastalar Muradiye veya Van'a gitmek zorunda kalıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Aralık 2014 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık merkezi yıllardır kapalı

Muradiye İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıkta bulunan Doğangün Mahallesi'ne 15 yıl önce Aile Sağlığı Merkezi yapıldı. 4 daireden oluşan lojmanın da bulunduğu merkez 5 yıldır kapalı. 11 mahallenin sağlık hizmetlerinden faydalandığı ve ilk yıllarda doktor, hemşire ve ebenin görev yaptığı merkez çürümeye terk edildi. Vatandaşlar ise hastalarını zor şartlar altında Muradiye veya Van'a götürmek zorunda kalıyor.

Mahalle sakinlerinden Abdullah Erkeker, özellikle doğum hastalarının büyük eziyet çektiğini belirterek şunları söyledi:

"Doğum hastalarını köyde araç varsa ve yollar açık olursa hemen götürmeye çalışıyoruz. Yollar açık olmadığı zaman hastaları götürmeye çalışırken çoğu yolda doğum yapıyor veya yolda mahsur kalıyorlar. Bazı bebekler ölüyor, anneler ise kalıcı hastalıklara yakalanıyor. Devlet buraya bu yatırımı yapmış. Bina ve kaloriferli 4 daire var. Elektrik olmadığı zaman jeneratörle çalışabilecek her türlü donanıma sahip bir yatırım yapılmış. Ancak çürümeye terk edilmesi içimizi acıtıyor. Devletin buraya sahip çıkması gerekiyor."

'DOKTORLAR GİTMEK İSTEMİYOR'

Van Sağlık Kurulu Başkanı Doktor İrem Yörük ise, 1.5 ay önce

buraya bir doktor görevlendiklerini belirterek, "Bu doktoru da zorla görevlendirdik. Buraya kimse gitmek istemiyor. Bugün bile yollar kapalı olduğu için doktor gidemedi. Bu 11 yerleşim merkezinde ikamet eden hastalar da ilçeye geliyorlar" dedi.

Aile Sağlık Merkezi'nin hizmetli kadrosunda çalışan Abdullan Çiftçi de, yolların açık olması halinde, doktorun haftada bir kez sadece Çarşamba günü saat 10.30'da geldiğini ve saat 14.00'te gittiğini belirterek, yollar kapalı olduğu zamanlarda ise gelemediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber