Danıştay'da 'kan' şoku

Haber Giriş : 12 Temmuz 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay saldırısı sırasında ortaya çıkan güvenlik zaafiyetinin bir benzeri yine tekrarlandı. Başkan Çörtoğlu'nun Danıştay binasının önünde duran arabasına kırmızı bir sıvı döküldü

Avukat Alparslan Aslan'ın gerçekleştirdiği saldırının ardından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilen Danıştay'da şimdi de "kan" şoku yaşandı.

Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu'nun Danıştay binasının önünde duran makam aracına, kızını evlendirdiği akşam kan ya da boya olduğu tahmin edilen kırmızı bir sıvı döküldü. "Tehdit" olarak nitelendirilen eylem incelemeye alırken, güvenlik tedbirlerinin yeterli olup olmadığı yeniden tartışılmaya başlandı. 2. Daire üyesi M. Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, Daire Başkanı Mustafa Birden ve diğer üyelerin yaralandığı silahlı saldırıdan sonra güvenlik önlemlerinin yetersizliği ile gündeme gelen Danıştay'da, şimdi de tehdit tedirginliği yaşanıyor.

Cumartesi günü Çörtoğlu'nun, Danıştay önünde park halinde duran aracının üzerine geç saatlerde, kan ya da boya olduğu tahmin edilen kırmızı bir sıvı döküldü. Otomobilin ön camı ile şoför kapısına dökülen sıvı, ancak mesainin başladığı pazartesi fark edilebildi.

Danıştay'ın çağrısı üzerine, Emniyet'ten gelen uzman bir ekip araçta inceleme yaptı. Sıvıdan numune alınarak, niteliğinin anlaşılabilmesi için laboratuvara gönderildi. Uzmanlar, Danıştay binasının, 2. Daire'ye yönelik saldırı sırasında çalışmadığı anlaşılan güvenlik kamerası kayıtlarına da incelemek için el koydu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber