Eğitim-Sen üyeleri ek zam istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen, kamu emekçilerinin 2006 kayıplarının giderilmesi için "yüzde 10 ek zam" talep etti.

Ziya Gökalp Caddesi'nde toplan bir grup Eğitim-Sen üyesi, kortej oluşturarak Atatürk Bulvarı üzerindeki Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü.

Gruptakiler yürüyüş sırasında, taleplerini içeren dövizler taşıdılar, çeşitli sloganlar attılar.

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, bakanlık önünde yaptığı basın açıklamasında, "hükümetin, daha önceki hükümetler gibi IMF tavsiyeleri doğrultusunda yüksek vergiler ve düşük ücretlerle, düşük ve orta gelirli kesimleri sıkboğaz ettiğini, sermaye kesimlerine ise vergi imtiyazları, teşvikler ve kamu kaynaklarını transfer ederek, adaletsizliği ve yoksulluğu artırdığını" savundu.

Kamu emekçilerine, bu yılın enflasyon hedefi üzerinden yüzde 5'lik "yoksulluk ücretinin dayatıldığını" ifade eden Bozdoğan, uygulanan ekonomik politikalar sonucunda yüzde 5'lik zammın eridiğini söyledi.

Kamu emekçilerinin, bu yılki ortalama kayıplarının yüzde 10'lara ulaşacağını kaydeden Bozdoğan, "Ekonomik kayıplarımızın telafisi için yüzde 10'luk bir ek zam talep ediyoruz. Hükümet sesimize kulak vermeli, kamu emekçilerinin ek zam talebini karşılamalıdır. Aksi halde bu gidişata izin vermeyeceğiz ve meydanlara çıkacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber