Tuğçe'nin MEB'e 'okul birinciliği' davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, geçtiğimiz yıl okulunu birincilikle bitiren Tuğçe Sayın, bunun Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne (ÖSYM) bildirilmediği, bu nedenle üniversiteye yerleşemediği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine dava açtı.

Tuğçe Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Özel Güven Varlı Lisesini 318 puanla birinci bitirdiğini, bu sayede üniversiteye yerleştirmede okul birincileri için tanınan kontenjandan faydalanma hayali kurarken, Milli Eğitim Bakanlığının hatası sonucu hayallerinin yıkıldığını ileri sürdü.

Okul birincisi olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca ÖSYM'ye bildirilmediği için herhangi bir üniversiteye yerleşemediğini ifade eden Tuğçe Sayın, avukatı aracılığıyla Ankara 5. İdare Mahkemesinde iki ayrı tazminat davası açtığını, dava sonucunu heyecanla beklediğini kaydetti.

Tuğçe Sayın'ın Avukatı Ahmet Karahan da, ÖSS'de başarılı olan okul birincilerinin, genel kontenjan ve okul birincileri kontenjanı göz önünde tutularak merkezi yerleştirme ile ÖSS puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirildiklerini ancak, müvekkilinin bu imkanı kaçırdığını söyledi.

Avukat Karahan, üniversiteye giremeyen müvekkilinin mağduriyetinin giderilmesi için MEB hakkında 5 bin YTL maddi ve 100 bin YTL manevi tazminat davası açtıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber