ASKİ fatura ödemeleri konusunda bankalarla anlaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2006 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKİ, faturalarının gişeden ödenmesi konusunda uzlaşmazlığa düştüğü bankalar ve şubeleriyle yeniden anlaşma yaptı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, su faturalarının gişeden tahsil edilmemesi nedeniyle İş Bankası, Akbank ve Yapı ve Kredi Bankası ile anlaşmazlığa düşen ASKİ, sorunun aşılmasının ardından bu bankalarla esnek ve otomatik ödeme anlaşmalarını yeniledi.

Uzlaşıyla aboneler, bugüne kadar sadece otomatik ödemeyle faturalarını tahsil ettirdikleri İş Bankası, Akbank ve Yapı ve Kredi Bankasının artık gişelerinden borçlarını tahsil ettirebilecekler.

Bu bankaların, toplam 50 şubesinin gişelerinden tahsilat Ağustos ayından itibaren başlayacak.

Garanti Bankası ile yapılan anlaşma uyarınca da aboneler, bankanın Ankara'nın çeşitli semtlerindeki 54 ATM cihazından faturalarını yatırabilecekler.

ATM cihazından yapılacak ödemeler konusunda teknik çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu bildiren yetkililer, bu uygulamanın da Ağustos ayı içinde hayata geçirilmesini öngördüklerini bildirdiler.

Öte yandan, 91'i Ziraat Bankası, 40'ı Halkbank, 15'i Koçbank, 20'si Oyakbank, 26'sı Şekerbank, 37'si Vakıfbank, 4'ü Asya Finans, 5'i Anadolu Finans, 3'ü Anadolu Bankası, 5'i Ekonomi Bankası, 13'ü HSBC Bankın olmak üzere toplam 259 banka şubesinin yanı sıra ASKİ'ye ait 26 tahsilat şubesinden de su abonelerine tahsilat hizmeti veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber