Yeni yılın ilk bebeklerinin isimleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 01:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni yılın ilk bebeklerinin isimleri

ISPARTA

Isparta'da yeni yılın ilk bebeği dünyaya geldi

- Anne Sevilay Esen, sezaryen doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi
Doğumu sezaryenle saat 00.01'de gerçekleştirilen "Esila" bebek, Isparta'da yeni yılın ilk bebeği oldu.

Doğum sancılarının artması üzerine dün Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gelen Sevilay Esen, burada tedavi altına alındı.

Bebeğin baş uyumsuzluğu nedeniyle bugün sezaryen doğuma alınan anne Esen, yaklaşık 15 dakika süren operasyonun ardından saat 00.01'de bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen ve ismi "Esila" konulan bebeğin, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Operasyonun ardından bebeği kucağına alan baba Ramazan Esen, Esila bebeğin ilk çocukları olduğunu söyledi. İlk bebeklerinin yeni yılın ilk saatlerinde doğmasının kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini dile getiren Esen, "Allah'a çok şükür sağlıklı bir bebeğimiz oldu, çok mutluyuz" dedi.

YOZGAT

Yozgat'ta yeni yılın ilk bebeği "Metehan" oldu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğan yılın ilk bebeğine Metehan adı verildi.

Özel hastanede gerçekleşen doğumda Elife ve Mikail Bozdemir çiftinin üçüncü çocukları olan Metehan Bozdemir, yeni yılın ilk dakikalarında doğdu.

Hastane Başhekimi Şevket Bağcı, 00.03 de gerçekleşen doğumla dünyaya gelen Bozdemir'in 3 kilo 700 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda olduğunu söyledi.

Başhekim Bağcı yeni yılın ilk bebeğinin hastanelerinde dünyaya gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Daha önce mükerrer sezaryenle iki çocuk dünyaya getiren annenin bu çocuğu da sezaryenle dünyaya geldi. Anne tipik bir diyabetli. Biz de Çocuk Servisi olarak izlemeye aldık. Artı Rh uygunsuzluğu da vardı annede. Onun için sürekli takip ediyoruz. Gayet sağlıklı bir çocuk. Refleksleri, emmesi gayet güzel" dedi.

Doğumu gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Dr. Tuğba Çakmak da yeni yılın ilk çocuğunun kendi ellerinde doğmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Bozdemir ailesine ve minik Metehan'a yeni yılda sağlık, mutluluk ve uzun ömürler dilediğini ifade etti.

Anne Elife Bozdemir ise üçüncü kez anne olmanın gururunu yaşadığını ve çok mutlu olduğunu söyledi

İSTANBUL

İstanbul'da yılın ilk bebeği "Meryem Azra" oldu
- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bebeği ve ailesini ziyaret etti

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da dünyaya gelen yılın ilk bebeği "Meryem Azra" ve ailesini ziyaret etti.

İstanbul'da 2015 yılının ilk bebeği, Zeytinburnu Süleymaniye Kadın Doğum Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.

İdris-Hamdiye Akbalık çiftinin üçüncü çocuğu olan ve "Meryem Azra" ismi konulan bebeğin ilk ziyaretçileri, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin oldu.

Bebeğin babası Akbalık'ı tebrik eden Müezzinoğlu, her yıl doğan yaklaşık bir milyon 115 bin bebeğin Türkiye'nin büyük zenginliği olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, 2014'te doğan, 2015'te doğacaklara sağlıklı, huzurlu, bereketli yaşam dileyerek, "İstiyoruz ki, önce kendileri için sonra aileleri için sonra da vatanımız ve milletimiz için daha sonra da insanlık için hayırlı olmalarını. 'Sizlerin en hayırlınız, insanlar için en çok faydalı olanınızdır' der bizim medeniyetimizin önderi. İnşallah evlatlarımız da insanlar için en hayırlı olan evlatlar olur" ifadelerini kullandı.

ANKARA

Başkentte yılın ilk bebeği
-Ankara'da 2015 yılının ilk bebeği, Sümeyye ve Beytullah Yeşildağ çiftinin erkek çocuğu olarak dünyaya gelen ''Yiğit'' oldu

Başkentte 2015 yılının ilk bebeği, Sümeyye ve Beytullah Yeşildağ çiftinin erkek çocuğu olarak dünyaya gelen ''Yiğit" oldu.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 00.00'da normal doğumla 3 kilo 340 gram ağırlığında ve 49 santimetre boyunda bir erkek bebek dünyaya getiren Semeyye Yeşildağ, eşi Beytullah Yeşildağ ile yeni yılın ilk dakikalarında bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.

İlk çocuğunu dünyaya getirdiğini belirten Sümeyye, bebeklerine ''Yiğit'' adını verdiklerini söyledi. Anne Yeşildağ, heyecanlı olduğunu belirterek, "Yılbaşına denk gelmesini beklemiyordum" dedi. Sümeyye Yeşildağ, sağlık personeline de teşekkür etti.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Salim Erkaya da yılın ilk bebeğine hastane yönetimi adına bir altın hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber