Kaşif Kozinoğlu'nun sır mektubu okunacak!

Cezaevindeyken şüpheli bir şekilde ölen Oda TV davasının kilit isimlerinden Kaşif Kozinoğlu'nun sır mektubu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Silivri Savcılığı'ndan istendi. Kozinoğlu'nun 2011 yılında avukatına yazdığı fakat teslim edilmeyip gizlilik kararı konulan mektup ilk defa gün yüzüne çıkmış olacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaşif Kozinoğlu'nun sır mektubu okunacak!

Mustafa Sait Özkan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Oda TV soruşturmasının kilit isimlerinden olan ancak cezaevinde bulunduğu sırada şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden MİT Dış İlişkiler Daire Başkanı Kaşif Kozinoğlu'nun ölümünü mercek altına aldı. Oda TV soruşturmasında kumpas iddialarını inceleyen Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı, Kozinoğlu'nun dava dosyasına dahil edilmesinde paralel yapıya mensup yargı ve emniyet yetkililerinin rollerini araştırıyor. Savcılık, soruşturma kapsamında Koznioğlu'nun şüpheli ölümü ve avukatı Hüseyin Derin Yarsuvat'a bıraktığı mektubun incelenmesi için harekete geçti. Avukatı Yarsuvat'a verilmesi gereken mektup Silivri Savcılığı tarafından teslim edilmemiş mektupla ilgili gizlilik kararı almıştı.

SİLİVRİ'DEN YAZI BEKLENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz günlerde, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kaşif Kozinoğlu hakkındaki iki dosyanın kendilerine verilmesi için yazı yazdı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılan yazıda, Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü ve avukatına bıraktığı mektupla ilgili olan soruşturma dosyasını Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istedi. Cevabi yazının gelmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü ve ardında bıraktığı mektubun üzerindeki sis perdesini aralayacak.

Ortaya çıkarılamadı

Oda TV soruşturmasında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Kaşif Kozinoğlu, Afganistan'da görevde olması sebebiyle gözaltına alınamamıştı. Daha sonra Türkiye'ye gelen ve İstanbul'daki Beşiktaş'taki Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınan Kozinoğlu, "Ergenekon terör örgütüne üye olmak" ve "gizli belge bulundurmak" iddiasıyla Oda TV soruşturması kapsamında 10 Mart 2011 tarihinde tutuklandı. Kozinoğlu tutuklanmasından 9 ay sonra Silivri Cezaevi'nde vefat etti. Adli Tıp Kozinoğlu'nun iddia edildiği gibi kalp krizinden ölmediğini tespit etse de gerçek neden bir türlü ortaya çıkarılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber