TÜBİTAK'tan Teknoloji Ofisi'ne 1 milyon TL hibe

Fırat Üniversitesi Fırat Teknokent tarafından hazırlanan "1601 - TÜBİTAK Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı" projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Ocak 2015 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TÜBİTAK'tan Teknoloji Ofisi'ne 1 milyon TL hibe

Fırat Üniversitesi, 2014 yılında programa başvuran 20 üniversite arasında desteklenen 9 üniversite arasında yer alarak büyük başarı sağladı. Bu proje ile Fırat Teknokent bünyesinde yer alan Fırat Teknoloji Transfer Ofisi'ne geriödemesiz (hibe) olarak yaklaşık 1 Milyon TL'nin aktarılması sağlandı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Fırat Üniversitesi'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde TÜBİTAK'tan Teknoloji Transfer Ofisi desteği alan ilk üniversite olduğunu belirterek, bu proje sayesinde üniversitede bilginin ticarileşmesi, girişimcilik kültürü ve sanayi ile işbirliğinde yeni ufuklar oluşacağını kaydetti.

Rektörlüğü döneminde dağınık durumda olan bu projenin altyapısını oluşturan birçok birimin eşgüdüm içerisinde çalışma yapabilmesinin önünü açtıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, hedeflerinin en kısa zamanda TÜBİTAK-1513 desteğini almak olduğunu belirtti.

Projenin hazırlanması sırasında katkı verenlere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Fırat Teknokent bünyesinde projeyi yürütecek uzman ekiplerinin olduğunu söyledi.

Proje yöneticisi ve Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın ise, projenin tüm aşamalarında kendilerini destekleyen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'a teşekkür ederek, sorumluluklarının gereğini yapacaklarını ifade etti.

Fırat Teknokent bünyesinde 4 kişilik bir uzman ekibin bulunduğunu, kabul edilen proje kapsamında ise 12 kişilik uzman bir ekiple çalışacaklarını ifade eden Prof. Dr. Akın, Projenin tüm aşamalarında aktif rol alan başta Dr. Yusuf Er olmak üzere çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Fırat TTO, proje kapsamında yürüteceği etkinlikleri http://tto.firat.edu.tr/ internet adresinden duyuracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber