Büyükşehir işçilerinin maaşı bin 581 YTL oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2006 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinde çalışan 13 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, imza töreninde yaptığı konuşmada, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi. Topbaş, sözleşmenin imzalanmasında katkısı bulunan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere sendika temsilcileri ve belediye bürokratlarına da teşekkür etti. Kadir Topbaş, ?Ücretlerde ortalama yüzde 18 gibi bir artı ilave oldu. İnanıyorum ki işçi kardeşlerimiz kısmen de olsa tatmin olmuşlardır. Sendikalarımız bize anlayış gösterdiler. Türkiye şartlarını birlikte değerlendirdik. Enflasyonun yüzde 10'ların altında olduğu bir ülkede, bu iyileştirme kabilinden kabul ettiğimiz bir farklılık? dedi.

Gazetecilerin, ?Memurlara da bir müjdeniz olacak mı?? şeklindeki sorusu üzerine Topbaş, arzularının tüm çalışanları mutlu etmek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: ?Yasaların vereceği imkanlarla biz bunları ancak sağlayabiliyoruz. Bunun dışında ortaya farklı bir tavır koymamız kolay değil. Ama sosyal yardımlar yapılıyor. Sosyal yardım fonlarımız var. Oradan istifade eden arkadaşlarımız var. Gönlümüz istiyor ki, işçilerimiz gibi memurlarımıza da geçim şartlarına yakın imkan sağlanabilsin. Tabii bu Türkiye'nin ekonomik politikaları... Bazı sıkıntıların yansımasından kaynaklanıyor. Daha da iyi günlere gideceğiz.?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştirakleri BELBİM A.Ş, İSTON A.Ş, İSFALT A.Ş ve Kültür A.Ş'nin üyesi olduğu Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası (MİKSEN) ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) ve yine İSKİ ve İGDAŞ'ın üyesi olduğu MİKSEN ile Tes-İş arasında varılan anlaşmaya göre, işçi ücretlerine ortalama yüzde 18 oranında zam yapıldı.

Buna göre işçilerin ortalama giydirilmiş net ücretleri, 1330 YTL'den 1581 YTL'ye yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber