Bakanı Çelik'in oğlu: Başarısız değilim Sözel'de beklediğim puanı aldım

Haber Giriş : 20 Temmuz 2006 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in oğlu Enis Çelik, ÖSS sonrasında kendisine ?barajı aşamamış' muamelesi yapılmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Oğul Çelik, "Ben sözelciyim, sayısal soruları çözmemin bana bir faydası yok. Sözelden de beklediğim puanı aldım." diye konuştu.

?Bakanın oğlu ÖSS'de başarısız oldu, sayısalda barajı geçemedi' şeklinde basında çıkan haberlere tepki gösteren Enis Çelik, "Sınavda başarısız olmuş falan değilim. 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek bir puan aldım." diye konuştu. Kendisinin sayısal puanlarına bakılarak değerlendirme yapıldığını anlatan Enis Çelik, sözel tercih yapacağı için sayısal soruları çözmediğini kaydetti. Kendisinin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in oğlu olarak değil ?Enis' olarak değerlendirilmesini isteyen Çelik, mezun olduğu Ahmet Ulusoy Lisesi'ne de yardımları için teşekkür etti. Tiyatroya meraklı olduğu bilinen Enis, vakıf üniversitelerinin iletişim veya güzel sanatlar fakültelerini tercih etmeyi planlıyor. Bakan Hüseyin Çelik ise Enis'in ÖSS'de bir milyon 100 bin öğrenciden daha fazla puan aldığını kaydederek, "Enis, sözelci ve sözel sorularının yüzde 80'ine doğru cevap vermiş. Sınavdan sonra, ?sorular kolaydı' yorumunu bunun için yaptı. Yanlışlar doğruları götürünce 300 tam puan üzerinden 200 almış. Bu başarısızlık değildir." açıklamasını yaptı. Sayısal 1 puan türünde 152.059, Eşit Ağırlık 1'de 177.610 puan alan Enis Çelik, kendi alanı olan Sözel 1'den ise 203.846 ham puan elde etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber