Bu yıl lisans ve doktora için 1000 öğrenci yurt dışına gönderilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hükümet olarak bu yıl 1000 öğrenciyi lisansüstü ve doktora yapmak için yurt dışına göndereceklerini söyledi.

Çelik, İskele Öğretmenevi'nde düzenlendiği basın toplantısında 1416 sayılı kanun gereği yetişmiş personel ihtiyacı ve bilim adamı olacaklar için bu yıl Hükümet olarak yurt dışına öğrenci göndereceklerini belirtti.

Önceleri öğrencilerin Amerika, İngiltere, ya da 3. veya 4. dereceden İngiltere veya Fransa'ya gönderildiğini bildiren Çelik, ancak Hükümet olarak bu yıl öğrenci gönderilen ülkelerin sayısını 19'a çıkardıklarını, bu ülkelerin Çin, Rusya, Güney Kore, AB üyesi ülkeler olduğunu söyledi.

Bakan Çelik, yurt dışına gitmek isteyen öğrencilerin, başvuruyla ilgili gerekli bilgilere, MEB'in wep sitesinden ulaşabileceklerini, başvuruların şu andan itibaren yapılabileceğini belirtti. Çelik, bakanlık olarak TÜBİTAK ile işbirliği yaparak öğrencilerin genel olarak sosyal bilimler, fen dalları, genetik, nanoteknoloji gibi dünyada rağbet gören dallarda gönderileceğini kaydetti.

Gönderilecek öğrencilerin mecburi hizmetle yükümlü olduklarını anımsatan Çelik, burslu öğrencilerin aldıkları eğitim yılı kadar kamuya görev yapmakla yükümlü olduklarını dile getirdi.

Çelik, bunun, üniversite, TÜBİTAK veya herhangi bir kamu kuruluşu olabileceğini, ancak önemli olanın dünyanın tecrübesini kendi ülkelerine taşımaları olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber