Erdoğan: Yeni Türkiye için 400 milletvekili

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ben cumhurbaşkanı olarak istikbale yönelik kanaatlerimi söylüyorum. 7 Haziran seçimlerinde biz yeni Türkiye'yi istiyorsak, 400 milletvekilini vereceğiz" dedi.

Haber Giriş : 06 Şubat 2015 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Yeni Türkiye için 400 milletvekili

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orhan Gazi Meydanı'nda gerçekleştirilecek toplu açılış töreninde halka hitap ediyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Bursa'yı İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e bağlayacak olan hızlı tren projesi süratle devam ediyor. Kuleler dikildi, düşünebiliyor musunuz, denizin dibinden karaya 2 bin 200 metre kule, şuanda dikilmiş durumda."

"Bunlar, daha önce hayal bile edilemiyordu, şimdi buralara kadar geldik. Bu millet bunları yapmaya muktedirdir dedik, bizim ecdadımız karadan gemiyi yürttüyse, biz de denizin altından Marmaray'ı yaparız dedik ve yaptık. Önümüzdeki yıl inşallah, 29 Ekim'e kadar Yavuz Sultan Selim Köprüsü yetişecek."

Yeni Türkiye'nin kilidini Bursa açacak

"Bursa, cihan devletinin topraklarıdır. Bursa, hayallerin gerçeğe dönüştüğü kilit yerdir. Başkentliği, Edirne ve İstanbul'a geçse de Bursa hiçbir zaman asaletini kaybetmedi. Bursa her zaman bizim yoldaşımız oldu. Yeni Türkiye'nin kilidini de Bursa açacak. Biz, Türkiye o eski kara günlerine dönmesin diye Yeni Türkiye diyoruz."

Siyaset yapmıyorum, kanaatlerimi söylüyorum

"Biz hiçbir zaman tatlı su siyasetçisi olmadık. Kardeşlerim, her kesimden insanla, milletin sarayında, milletin evinde, toplantılarla bir araya geliyoruz, dertleri sıkıntıları paylaşıyor, vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Bursa, Cumhurbaşkanı olarak 7'inci olarak ziyaret edip teşekkürde bulunduğum şehir. Fakat, bundan rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı, seçimlere kadar meydana çıkmasın diye bir milletvekili görevlendirmişler. Diyorlar ki, Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor. Hayır, ben sadece istikbale yönelik kanaatlerimi söylüyorum."

400 milletvekilini vermemiz lazım

"En ileri demokrasi diyorsanız, Amerika başkanlık sistemi ile buralara ulaşmış. 7 Haziran seçimlerinde biz yeni Türkiye istiyorsak, yeni Anayasa diyorsak 400 milletvekili vermemiz lazım, Başkanlık sistemi istiyorsak 400 milletvekili vermemiz lazım ki bu gerçekleşsin. Bütün bunları bir de gelenek ve göreneklerle yoğurduğumuz zaman farklı bir Türkiye olacak inşallah. Kolombiya, Küba ve Meksika'ya gideceğiz, bundan sonra il ziyaretlerimiz devam edecek. Çünkü Pergelin bir ayağı Türkiye'de olacakç İstiyorlar ki, Cumhurbaşkanı Ankara'da oturacak. Bölgesel ve küresel bir güç olmayı isteyen Türkiye'nin böyle bir lüksü olamaz. Onların istediği gibi, sadece evrak imzalayan bir Cumhurbaşkanı olursam, emanete ihanet etmiş olurum."

Bunlar dört dörtlük cahil

"Elinde molotofla, ülkenin her yerinde terör estirenlere sahip çıkamayız. Yeter ki, bu meclisten geçsin. Türkiye büyüyecek, bunu hazmedemeyenler hem içerde hem dışarda var. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi işte bu anlamda Türkiye'nin gündemine gelmiş konular. Eğer 2023 yılında, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş ülkesi, en büyük ekonomisi haline getireceksek, bunları süratle uygulamamız lazım. Türkiye çok başlılığın bedelini çok çekti. Madem bu gömlek bu bedene dar geliyor, daha güzelini getirelim. Diyorlar ki başkanlık sisteminde devlet mekanizması yok. Amerika'da yok mu? Bunlar dört dörtlük cahil."

Şahsıma indirgeyenler at gözlüğüyle bakıyorlar

"Cumhurbaşkanı ile hükümet arasında ciddi görüş ayrılıkları varsa, ciddi patinajlar yapılıyor. Türkiye bunların hepsini gördü. Aklın yolunu, mantığın yolunu, günümüz dünyasında kabul gören yolu, kültürümüze ve tarihimize uygun olan yolu seçelim. Bu meseleyi şahsıma indirgeyenler, at gözlüğüyle bakıyorlar. Aslında bunlar milli iradeden korkuyorlar. Mevcut sistemde iyi kötü bir konum elde etmişler, böyle sürsün gitsin istiyorlar."

"Çözüm sürecinin gerçekleşmesi için ben, ailemin ve bizim hayatımızı ortaya koydum. Bunun zorlu bir süreç olduğunu biliyordum."

Hoca mısın banka patronu mu?

"Pensilvanya'daki zat, bakıyorsunuz, Amerika'daki bir gazetede makale yazıyor. Ya sen hoca mısın, banka patronu musun? Peki bunların arkasındaki kim? İşte o sırtını dayadığı NY Times gazetesi. Onu da siz araştıracaksınız, New York Times kimin?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber