Çözüm süreci milli sporcu sayısını artırdı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca çözüm sürecinde Mardin'de hayata geçirilen projeler, genç yeteneklere milli takım yolunu açtı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2015 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm süreci milli sporcu sayısını artırdı

HALİL İBRAHİM SİNCAR

Bakanlıkça hazırlanan projelerle Mardin'de 5 sentetik çim futbol sahası ve 2 gençlik merkezinin yapımı tamamlandı, 2 gençlik merkezi, olimpik yüzme havuzları ve bir spor salonunun inşaatı ise sürüyor.

4 yıl önce milli sporcu bulunmazken spora yapılan yatırımla genç yeteneklerin gün yüzüne çıktığı Mardin'den gençlerin sportif aktivitelere yönlendirilmesiyle çeşitli branşlarda 10 sporcu milli takıma gönderildi.

"Çözüm süreci gençlere milli olmanın heyecanını yaşattı"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, AA muhabirine, çözüm sürecinin sağladığı huzur ve güven ortamında Mardin'de spora yatırımın arttığını söyledi.

Kuzu, sürecin getirdiği huzur ve güven ortamının spora yansımalarının tüm bölge halkınca görüldüğüne işaret etti.

"Mardin tarihi boyunca yaşamadığı sportif başarıyı 2 yılda yaşadı. Çözüm sürecinde sağlanan sportif destek gençlere ve çocuklara milli olmanın heyecanını yaşattı" diyen Kuzu, şunları dile getirdi:

"Artık masa tenisinde 1. ve 2. Lig'de, hentbolda 2. Lig'de takımlarımız var. Bunlar çözüm sürecinin etkisiyle yapılan yatırımların sonucu sağlanan başarılardır. Atıcılıkta pek az ile nasip olabilecek 6 Türkiye rekorumuz var. Bisiklet dalında milli sporcumuz Ali Çakas olimpiyatlarda kamptaki ilk 6 sporcu arasına girdi. İlk 3'e girdiği takdirde olimpiyatlarda Mardin'i temsil edecek ilk sporcumuz olacak inşallah."

"Çözüm sürecinin meyvelerini görüyoruz"

Mardin'in genç nüfusunun 500 bine yakın olduğunu vurgulayan Kuzu, yatırımlar arttıkça bundan istifade eden genç nüfusun başarılarının artacağını belirtti.

"Çözüm sürecinin meyvelerini görüyoruz" ifadesini kullanan Kuzu, kentte Türkiye'nin tüm bölgelerindeki müsabakalara gönderecek sporcuların bulunduğunu anlattı.

Milli takımda olduğu kadar atıcılık, masa tenisi, basketbol ve atletizmde milli takım havuzuna alınan sporcular da bulunduğuna dikkati çeken Kuzu, "2011 yılında Mardin'de milli sporcu yoktu. Şu anda ise 10 faal milli sporcumuz var. Milli takımların havuzlarına alınan ve milli olmasını beklediğimiz de 10 civarında sporcumuz var. Bu yaşanan gelişmeye en güzel örnektir" şeklinde konuştu.

Kuzu, daha önce çocuklarının spora yönlenmesine ön yargı ile yaklaşan ailelerin yaptıkları görüşmeler sonucu artık çocuklarını destekler hale geldiklerini kaydetti.

"Milli takıma giden sporcular model oluyor"

Hentbol milli antrenörü Murat Dur da Mardin'de 120 sporcu ile antrenmanların sürdüğünü, amaçlarının sporcuların hem lige hem de milli takıma gitmesi olduğunu söyledi.

Gençlerin hentbola büyük ilgi gösterdiğini anlatan Dur, son 2 yıldır Türkiye finallerine gittiklerini, milli takıma da 4 sporcu kazandırdıklarını ifade etti.

Dur, "Seçilen sporcular kamptaki diğer sporculara da model oluyor, onları başarıya teşvik ediyor. Arkadaşlarının başarısını gören gençlerin hentbola ilgileri artarak kayıt yaptırıyor" diye konuştu.

Sporcu Abdulkadir Çeçen ise ağabeyinin Trabzonspor'da oynadığını, bu nedenle onu model aldığını belirtti.

Hedefinin milli sporcu unvanı almak olduğunu vurgulayan Çeçen, daha sonra ağabeyi gibi Süper Lig takımlarında oynamak istediğini, kendisine güvendiği için milli takıma seçileceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber