26 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2015 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
26 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda. Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/14.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle'de esnafı ziyaret edecek, esnaf ve sanatkarların temsilcileri ve Hatay'daki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle ayrı ayrı bir araya gelecek.

(Ankara/08.30/09.45/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya'da, Parlamento Dışişleri Komitesi Başkanı Timo Soini ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin Finlandiya temsilciliği yetkilileriyle görüşecek.

(Helsinki)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Patent Enstitüsü Teknoloji Transfer Platformu Toplantısı ile Ankara Gümüşhane Günleri etkinliğinin açılışına katılacak.

(Ankara/10.00/12.30)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Valiler Buluşması"na katılacak.

(Ankara/16.00/17.00/15.00)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'da, Hocalı Anıtı'nda düzenlenen anma töreninde yer alacak.

(Bakü)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Güney Koreli firmaların üst düzey yöneticileri ile bir araya gelecek, Güney Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanı Yoon Sang-jick ile görüşecek. Zeybekci, Türkiye-Güney Kore STA Hizmet Ticareti ve Yatırım Anlaşmaları'nın imza töreninde bulunacak, Türkiye-Güney Kore İş Forumu'nda iş adamlarına hitap edecek.

(Seul)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki işbirliği protokolünün imza töreninde yer alacak.

(Ankara/10.00)

7- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Hasan Ali Yücel'in Fikri Dünyası ve Onu Besleyen Kanalları" başlıklı konferansa katılacak.

(Ankara/18.30)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde iki askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Yasin Atalay'ın Üsküdar Selimiye Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak.

(İstanbul/12.30)

9- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mövenpick Otelde, İslam İşbirliği Teşkilatı Yönlendirme Komitesi Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuşma yapacak.

(İstanbul/10.00)

10- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin 2014 yılı "Altın Kalem" ödüllerinin verileceği törene katılacak.

(Ankara/10.00)

11- TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

12- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Kadın Seçim Koordinasyonu'nun düzenlediği, kadın örgütlerinin temsilcilerinin yer alacağı basın toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AKBELGE ve AKBİS eğitim toplantısının açılışında yer alacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah hareketinin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, 2014 yılı 4. çeyrek sanayi işgücü girdi endeksi ile Şubat ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- TRT'nin 50, Türk sinemasının 100. yılı vesilesiyle hazırlanan TRT TV Filmleri Projesi'nin açılımlarının anlatılacağı, yeni başvuru döneminin duyurusunun yapılacağı tanıtım toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek

(İstanbul/19.00)

2- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Birlik tarafından düzenlenen "Hocalı'ya Adalet" konulu toplantının açılışında konuşma yapacak.

(Ankara/19.30)

3- HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Bursa Temsilciler Meclisi Toplantısı'na katılacak.

(Bursa/14.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur rövanş maçları oynanacak.

- Beşiktaş, İngiltere'nin Liverpool, Trabzonspor, İtalya'nın Napoli takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Napoli/22.05)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında, İstanbul Üniversitesi BGD, Belçika'nın Castors Braine takımını konuk edecek.

(İstanbul/18.30)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 8. hafta maçında, Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Kaunas/19.45)

4- Voleybol Bayanlar Süper Kupa çeyrek finalinde, Galatasaray Daikin-Çanakkale Belediyespor ve VakıfBank-Beşiktaş maçları oynanacak.

(İstanbul/17.00/19.30)

5- Hentbol Spor Toto Türkiye Kupası çeyrek final maçında, Rainbow Kayseri ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/15.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber