Çocuklar okul formalarından memnun değil

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2006 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim öğrencileri arasında yapılan bir araştırmada öğrencilerin yüzde 60,3'ünün okul formalarının kullanım özelliklerinden, yüzde 41,7'sinin ise renginden memnun olmadığı ortaya çıktı.

Araştırmada, kız öğrenciler eteklerinin pilili olmasının kendilerini şişman gösterdiğinden şikayet ederken, erkek öğrenciler de formalarının tuttuğu takımın rengini taşımasını istiyor.

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin Üstün ile öğretim görevlisi Neşe Y. Çeğindir, Ankara'da 7-14 yaş arası ilköğretim öğrencileri ve anneleri arasında, geçen öğretim yılında "İlköğretim çağı çocukları ve annelerinin okul önlük ve formalarının konforundan memnuniyet durumlarının incelenmesi" konulu araştırma yaptı.

Hacettepe Üniversitesi Sosyolojik Araştırmalar Dergisi'nde de yayımlanan araştırmada, araştırmaya katılan çocukların yüzde 25'inin forma modellerinden memnun olmadığı tespit edilirken, erkek öğrencilerin, kızlara oranla forma modellerinden daha memnun oldukları saptandı.

Kız öğrenciler, modeldeki memnuniyetsizliklerine "eteklerinin pilili olması ve onları şişman göstermesi, eteklerinin oyun oynarken açılarak hareketlerini kısıtlaması, modelini seçme haklarının olmaması'' gibi nedenler gösterdi. Erkek öğrenciler ise "gömlek yerine tişört seçeneğinin olmaması, pantolon yerine eşofman seçeneğinin olmaması, kravat takma zorunluluğunun bulunması" konularından şikayetçi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber