Erdoğan: Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi protestoları sırasında Kabataş'ta bir kadının taciz edildiği iddialarına yönelik tartışmalar konusunda, "Gezi olayları esnasında bir genç kadın, bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir grubun Kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Ne oldu biliyor musunuz? Kimse o kadını, o hanımefendiyi taciz edenleri konuşmadı, onları kınamadı, onların peşine düşmedi. Hani tacizde esas olan, kadının beyanıydı. Hukuk böyle diyor dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Hani tacizde esas olan kadının beyanıydı

ABDULLAH KARAKUŞ

Erdoğan, dün Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, şu mesajları verdi:

- BATI LAFA GELİNCE KADIN HAKLARI DER: Buradan dünyaya sesleniyorum, ey dünya, ey Batı, lafa geldiği zaman kadın haklarını konuşuyorsunuz ancak benim ülkeme sığınan Suriye ve Irak'tan 2 milyon insanın hakları konusunda bugüne kadar ne yaptınız, ne yapıyorsunuz? Şu ana kadar bize verdikleri destek 250 milyon dolar. Bizim yaptığımız harcama, 5,5 milyar dolar.

- KADINLA ERKEK AYNI YARIŞA SOKULMAZ: Birbirlerinden yaradılış bakımından, karakter, güç kuvvet bakımından çok farklı olan kadınla erkeği aynı yarışa sokmak, kadının hakkını korumak asla değildir. Bir eş olarak, bir evlat olarak, kadını Allah'ın bir emaneti olarak görmek ki sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde 'kadının bir emanet olarak bizlere verildiğini' ifade ettiğini de hatırlatmak isterim. Bu kadına karşı ayrımcılık değil, tam tersi kadını baş tacı etmektir, kadını yüceltmektir.

- HANİ TACİZDE ESAS OLAN KADININ BEYANIYDI: Gezi olayları esnasında bir genç kadın ki, genel başkanı olduğum partinin bir belediye başkanının gelinidir bu, bir anne, yanında çocuğu da olduğu halde bir grubun kabataş'ta tacizine maruz kaldı. Ne oldu biliyor musunuz? Kimse o hanımefendiyi taciz edenleri konuşmadı, onların peşine düşmedi. Tacize uğrayan kadına ise etmedik hakareti bırakmadılar. Terbiyesizce, ahlaksızca, vicdansızca o kadının üzerine gittiler, gitmeye devam ediyorlar. Hatta bu hanımefendiyle ilgili gidip incelemesini yapıp olumlu yazılar yazan dört tane bayan köşe yazarına da olmadık hakaret bırakmadılar. Şimdi de bir taraftan yalan yanlış hakaretlerle sosyal medyada üzerlerine gitmeye devam ediyorlar. Hani tacizde esas olan, kadının beyanıydı. Hukuk böyle diyor.

- DALGAYA ALIYORLAR: Katıldığım nikah törenlerinde en az 3 çocuk tavsiyesinde bulunuyorum. Bazıları bunu kendilerince dalgaya alıyor. Onlar tehlikenin farkında değiller. Bu ülkemizin, milletimizin ve bizatihi sizlerin kendinizin ailenizin bekası meseledir. Eğer olay paraysa, ülkemizde zenginlerin ailelerine bakın, dikkat edin. Ya bir ya iki çocuğu vardır. Trilyonlar var ellerinde ama bu kadar. Niye? Ama bu başka bir mesele. Beypazarı'ndan bir ses var. Ne diyor? Yaşlı amca şunu söylüyor. Cumhurbaşkanıma söyleyin diyor. 'Bir olur garip olur. İki olur rakip olur. Üç olur dengi olur. Dört olur bereket olur. Gerisi Allah Kerim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber