Tüketicinin zam isyanı

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, AKP döneminde akaryakıt fiyatlarındaki artışın yüzde 92, doğalgaz fiyatlarındaki artışın ise yüzde 45'i bulduğunu bildirdi. Hükümetin bu dönemde kurumlar vergisini 10 puan indirdiğine dikkat çeken Çetin, ?Bu hükümet tüketicilerin hükümeti değil? dedi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıt, tüp ve otogazın ardından doğalgaza da zam yapıldığını ve elektrik üreticilerinin yüzde 50 zam istediğini hatırlattı.

Çetin, elektriğe yapılacak zam oranı konusunda hükümetle üreticilerin birbirine yaklaştığını belirterek "Temel ayrılık noktaları zammın hangi sıklıkla yapılacağı ve her seferinde yüzde kaç olacağında. Hükümet zammı yüzde 5'lik dilimler halinde yapma taraftarı. Üreticiler ise daha fazla oranda? dedi.

Doğalgaz fiyatlarına yüzde 6.8 zam yapıldığını anımsatan Çetin, bunun üzerine özel tüketim vergisi, KDV ve dağıtım paylarının ekleneceğine dikkat çekti. Çetin zamlara gerekçe olarak gösterilen "BOTAŞ'ın zarar ettiği" savunmasının bunun doğru olmadığını ileri sürdü ve BOTAŞ'ın 2005 yılı karının 245.4 milyon YTL olduğunu bildirdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber