Rektör Alemdaroğlu, mahkeme kararının uygulanmasını isteyen YÖK'e rest çekti

Haber Giriş : 21 Şubat 2004 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Alemdaroğlu, mahkeme kararının uygulanmasını isteyen YÖK'e rest çekti
 
YÖK, kapatılan bilim dallarının açılması için kesin talimat gönderdi. Alemdaroğlu ise bu gelişmeye ?rest'le karşılık verdi.

Rektör Alemdaroğlu, Atatürk'ün doktoru Akil Muhtar tarafından kurulan ve özerk hizmet veren Kardiyoloji Enstitüsü'nü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne bağlamak istiyor. Bu nedenle enstitüdeki 5 ana bilim dalı 2002 yılında kapatıldı. Kapatma kararına karşı çıkan öğretim üyelerinin İstanbul 2. İdare Mahkemesi'nde açtığı davada mahkeme, söz konusu bölümlerin tekrar açılmasına karar verdi. Ancak yargı kararı uygulanmadı. Bu arada 63 Kardiyoloji Enstitüsü personelinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne tayini çıkarıldı.

Alemdaroğlu'nun bu uygulaması üniversite öğretim üyelerinin tepkisine sebep oldu. YÖK, enstitüde görevli bazı öğretim elemanlarının şikayeti üzerine duruma el attı ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden adı geçen ana bilim dallarını tekrar açmasını istedi. YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar imzasıyla 13.2.2004'te üniversite rektörlüğüne tebliğ edilen resmi yazıda şu görüşlere yer verildi: ?Yargılama Usulü Kanunu'nun 28/1 maddesi uyarınca yargı kararlarının uygulanması zorunluluğu bulunduğundan dava konusu ana bilim dallarının açılarak faaliyete geçirilmesi zorunlu olmuştur.? Yazının sonuda gerekli işlemin yapılarak kurum başkanlığına bilgi verilmesi de istendi. YÖK'ten gelen yazı, enstitü personeli arasında sevince yol açtı. Ancak bu durum uzun sürmedi. Enstitü Müdür Vekili Prof. Dr. İlhan Günay, 63 personele Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde görevlendirildiğini tebliğ etti. Ayrıca yazıyı personelin tek tek imzalamasını istedi. Yazıda; ?İÜ Rektörlüğü Yönetim Kurulu'nun 12.2.2004 tarihli ve 67 sayılı kararıyla İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi (...) Anabilim Dalı'nda görevlendirildiğiniz İÜ Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı'nın 16.2.2004 tarihli 5249 sayılı yazısıyla bildirilmiştir. Bilgilerinizi rica ederim.? denildi.

YÖK'ün talimatından hemen sonra gelen tayin yazıları enstitü personeli arasında şok etkisi yaptı. Personelin hangi şartlarda görev yapacağına ilişkin belirsizlik ise sürüyor. Görevlendirme yazısının, yeni göreve başlama süresinin ve nedeninin belirtilmemesi nedeniyle usulsüz olduğu ifade ediliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber