Tıp fakülteleri hemşire bulamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Özkağnıcı, boş kadrolara hemşire atayamadıkları, yeni kadrolar için onay verilmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Özkağnıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemşirelerin, sağlık hizmetlerinin sunumunda çok önemli görev üstlendiğini, yeterli hemşire bulunmaması durumunda ise o hastanede bazı aksaklıkların yaşandığını belirtti.

Son dönemde yeni hemşire ataması yapılmaması nedeniyle,kendi hastaneleri de dahil Türkiye'deki tüm tıp fakültesi hastanelerinde hemşire sayısının yetersiz kaldığını anlatan Özkağnıcı, ''boş kadrolara hemşire atayamıyoruz, yeni kadrolar için de Maliye Bakanlığından onay gelmiyor'' dedi.

TAKAS OLMAZSA HEMŞİRE GÖNDERİLMİYOR

Özkağnıcı, bin 250 yataklı Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde sadece 254 hemşirenin görev yaptığını, bu rakamın Avrupa'daki sağlık standartlarının çok altında olduğunu vurguladı.

Özkağnıcı, şunları kaydetti:

''Bizim ivedi olarak hastanemize 200 yeni hemşire gerekiyor. Hemşire yetersizliği öyle bir noktaya ulaştı ki, nakil isteyen hemşirelere, gideceği yerdeki tıp fakültesinden yerine bir hemşire sözü alınmadıktan sonra tayinine izin verilmiyor. Başka bir meslekte görev yapan eşi, bir tıp fakültesinin bulunduğu kente tayini çıkmış bazı hemşirelerimizin bile tayinine üzülerek izin veremiyoruz. Bu arkadaşlarımız, halen eşlerinin yanına tayin olacakları günü bekliyor.'' Özkağnıcı, bölgelerinde referans hastane olma özelliği taşıyan ve kaliteli sağlık hizmeti vermeleriyle bilinen tıp fakültelerinin bu önemli sorununun bir an önce çözülmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber