CHP'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2006 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile Parti Meclisi Üyesi Levent Gök, "plansız, programsız sürekli değiştirdiği projelerle kamuyu zarara uğrattığı" gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yılmaz Ateş'in yaptığı açıklamaya göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dava dilekçesinde, Ankara Ana Ulaşım Planı'nın 1994 yılında kabul edildiği, bu planda Ankara'ya yapılacak metronun

Kızılay-Çayyolu güzergahının da belirlendiği anımsatıldı.

Bu projenin, Melih Gökçek'in göreve gelmesinden sonra rafa kaldırıldığı ileri sürülen dilekçede, Eskişehir yolunun genişletilmesiyle trafik sorununun çözüleceğinin düşünüldüğü, sorunun giderilmemesi üzerine bu kez Ankaray hattının Çayyolu'na uzatılmasının gündeme alındığı belirtildi.

"Hiçbir plan ve öngörü olmadan yapılan bu çalışmalar nedeniyle Eskişehir ve Konya yolu genişletme çalışmalarına 17 milyon dolar harcandığı" belirtilen dilekçede, "74 milyon dolara mal olacağı açıklanan Ankaray'ın Çayyolu'na uzatılması girişimi sırasında milyonlarca doların toprağa gömüldüğü" savunuldu.

Dilekçede, ancak bir süre sonra Ankaray'ın Çayyolu'na uzatılması fikrinden, yaşanılan deneyimler ve yapılan uyarılar sonucu vazgeçildiği, tekrar Kızılay-Çayyolu metro projesine dönüldüğü kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 2006 Mayıs ayında aldığı bir kararla Ankara'da devam eden metro çalışmalarının geri kalan bölümlerinin özelleştirme yoluyla yapılacağının duyurulduğu kaydedilen dilekçede, şöyle denildi:

"Bu karar, artık metro çalışmalarının tıkandığının, iflas ettiğinin bir göstergesidir. Ankara halkı yıllardır 'metro yapılıyor' görüntüsü altında kandırılmıştır.

Metro projelerinin ertelenmesi, projelerin bozulması, devlette sürekliliğin zedelenmesine, halkın kamu kuruluşlarına güven duygusunun azalmasına, kamu kaynaklarının çarçur edilmesine yol açmaktadır.

Bu nedenlerle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın görevini kötüye kullandığı açıktır. Kamu kaynakları mali disiplin olmadan heba edilmiştir. Devlette süreklilik zaafa uğratılmış, plansız ve projesiz çalışmalar yürütülmüştür."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber