KPSS'nin 1 numarası netleşti!

1 numaralı zanlı Mehmet Hanefi Sözen'in, tam puan alan adaylar, paralel polisler ve Amerika ile ilişkileri gün yüzüne çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 07:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
KPSS'nin 1 numarası netleşti!

Tuğba Ceyhan

2010 KPSS soruşturması kapsamında ifadeleri alınan şüphelilerin mahkemeye sevk tutanaklarında soruşturmanın bir numaralı zanlısı Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen gösterildi. Tutanakta 2 numaranın ise yine Turgut Özal ve Hamle Derneği'nde çalışan ve hala firari olan Berat Koşucu olduğu belirtildi. 2010 KPSS soruşturması kapsamında 32 kişi tutuklanırken soruların dağıtımında tüm yollar Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğine çıktı. Dernekte bulunan 3 bilgisayardan ikisinin hard disklerinin sınavdan 3 gün önce değiştirildiği, bilgisayar sistem saatinin 2 yıl öncesine alınarak delil karartmaya çalışıldığı tespit edildi.

Tam puanlıklarla irtibatlı

'1 numara Sözen'in, 100 ve üzeri net yapan adaylardan 138'i ile doğrudan veya dolaylı telefon irtibatları tespit edildi. Sözen'le telefon trafiği bulunan 16 aday tüm soruları doğru cevaplayan 350 kişi arasında. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'ndeki bilgisayarlardan sınav sorularını silmek ve izleri yok etmek suçuyla tutuklanan Başkomiser Öner Güven de Sözen ile 3 kez telefonla görüşmüş.

Hortum dersaneden 425 bin TL vurgun

Diyarbakır merkezli; İstanbul Ankara İzmir Osmaniye Niğde'de yapılan SBS operasyonu; 12 şüphelinin devleti nasıl dolandırdıklarını açığa çıkardı. 2010'da Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Şube'de görev yapan ve aralarında Yasin Topçu, Yakup Saygılı'nın da bulunduğu şüpheliler 500 çocuğa yönelik ve 500.000 TL'lik SODES projesi düzenledi. Kamu İhale Kanununa aykırı düzenlenen projeyle, ihale 425.000 TL tutarla Paralel yapıya ait olduğu iddia edilen Kardelen Pratik SBS Dershanesine bırakıldığı tespit edildi. Önceki gün başlatılan operasyonda 11 zanlı yakalanmıştı. Zanlılardan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Halil Dağ'ın ise firar olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber