Öğrenciler yağmurdan kaçtı doluya tutuldu

Erciş'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü törenleri yağmur altında kutlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2015 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler yağmurdan kaçtı doluya tutuldu

Vanyolu Caddesi üzerinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ercişli Emrah Anadolu Öğretmen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet İşleyen'in, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Yine öğrenciler tarafından koro halinde şarkılar söylendi. Daha sonra ilçede görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu müzik korosu, seslendirdikleri türkülerle gönülleri titretti.

ANİDEN DOLU YAĞDI

Programının sonuna doğru yağmur yerini doluya bıraktı. Aniden bastıran dolu nedeniyle örgenciler zor anlar yaşadı. Dolunun gittikçe şiddetinin artırması üzerine öğrenciler sığınacak yer aradı. Bayram töreni dolunun etkisinin yitirmemesi üzerine sona erdirildi.

Kurtuluş törenlerine Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Ataberk, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Nejdet Kahraman, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yüce, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş, kamu kurum amirleri, oda ve dernek temsilcileri, Kore gazileri ile öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber