THY uçağına bomba ihbarı

THY'nin, İstanbul-Basel seferini yapan yolcu uçağının tuvaletinde, bomba olduğuna ilişkin not bulundu. Uçak, Bulgaristan hava sahası üzerinden İstanbul'a döndü. Uçakta yapılan incelemede ihbarın asılsız olduğu ortaya çıktı. Böylece 4. kez aynı tipte ihbar yapılmış oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Nisan 2015 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY uçağına bomba ihbarı

Son zamanlarda THY uçaklarına çok sayıda yapılan bomba ihbarlarına bir yenisi daha eklendi.

Öğle saatlerinde Atatürk Havaimanı'ndan İsviçre'nin Basel kentine hareket eden, 151 yolcuyu taşıyan uçağın tuvaletinde, "uçakta bomba var" yazılı not bulundu.

Kabin ekipleri, durumu kaptan pilota bildirdi. Kule ile irtibata geçen kaptan pilot, İstanbul'a dönüş için izin istedi. İznin verilmesinin ardından Bulgaristan hava sahası üzerindeki uçak, İstanbul'a geri döndü.

İHBAR ASILSIZ ÇIKTI

Atatürk Havalimanı'na inen uçak, apronda güvenli bir alana çekildi. Bomba prosedürü uygulanan uçağın çevresinde emniyet tedbirleri alındı.

Güvenlik güçlerinin yaptığı arama sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşıldı.

Yolcular başka bir uçakla Basel'e götürülecek.

MHP'Lİ VEKİL DE O UÇAKTAYDI

Uçakta bulunan yolculardan biri de MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan. Türkkan, Twitter'dan şunları yazdı: ''Basel'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan bindiğimiz THY uçağı, bomba ihbarı üzerine kalktıktan bir saat sonra geri dönmek zorunda kaldı. Kabin memuru arkadaşların arka taraftaki tuvalette buldukları bir dosya büyüklüğünde kağıtta uçağa bomba yerleştirdiğini yazmışlar. En son Sao Paulo uçağında da böyle bir ihbarın yapıldığını ifade eden yetkililer, son dönemde bu tip ihbarların arttığını ifade ettiler. Umarım ve dilerim ki, bu ihbarlar bir gün gerçek çıkmaz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber