Hakim ve savcılara uzaktan bilgisayar eğitimi veriliyor

Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıda bilgisayar altyapısını tamamlayan Adalet Bakanlığı, hakim ve savcılara uzaktan bilgisayar eğitimi vermeye başladı.

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında açılan bilgisayar kurslarına iş yoğunluğu sebebiyle katılamayan yargı mensupları, görev yaptıkları yerden bilgisayar aracılığıyla eğitim alabiliyor.

Son dönemde art arda yapılan yasa değişiklikleri vesilesiyle Adalet Bakanlığı tarafından yargı mensuplarına yönelik eğitim programları uygulanmaya başlandı. İnsan haklarıyla ilgili eğitim seminerlerine katılan hakim ve savcılar daha sonra ceza yasalarındaki değişiklik doğrultusunda yeni bir eğitime tabi tutuldu. Meclis'te görüşmeleri süren Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu tasarılarıyla getirilen değişiklikler hakkında bilgilendirme amacıyla yeni eğitim seminerleri başlatılacak. Ayrıca UYAP'ın mahkemelerde uygulanmaya başlanması münasebetiyle hakim, savcıların yanı sıra adliye personelinin da aralarında olduğu toplam 13 bin kişi bilgisayar eğitimi aldı. Ancak eğitim faaliyetlerinin zaten iş yükü olan yargıyı sıkıntıya sokması yüzünden bakanlık, UYAP'ın tanıtımı için uzaktan eğitim projesini hayata geçirdi. Ayrıca uygulamada çıkan sorunların yine bilgisayar üzerinden uzaktan çözümünü sağlamak için teknik yardım masası kuruldu. Böylece hakim ve savcılar ile adliye personeli il ve ilçelerde görevli oldukları mahkemelerden ayrılmadan, bilgisayar aracılığıyla sadece bakanlık personelinin kendi şifreleriyle girebildiği bakanlık portalına bağlanarak eğitim alabiliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber