İhraç edilen paraleller ajanlık peşinde

Pensilvanya'daki Paralel Devlet Yapılanması'nın Lideri Fetullah Gülen hakkında Kırmızı Bülten kararı için son çalışmalar yapılırken örgüt, Adliye ve Emniyet içine sızarak ajanlık çalışmaları yürütüyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Nisan 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İhraç edilen paraleller ajanlık peşinde

Helin Şahin

İstanbul Emniyeti'nden ihraç edilen veya başka yerlere atanan bazı personellerin emniyete geldikleri tespit edildi. Bu kişilerin binaya girerken, "arkadaşıma geldim", "Pasaport şubeye geldim" veya "İfade vereceğim" bahanesiyle içeri girdikleri belirlendi. Kimi zaman eski polis kimliğiyle protokol kapısından giriş yapan paralel yapı mensuplarının, kimi zaman da ziyaretçi kapısından normal vatandaş gibi giriş yaptığı tespit edildi.

Paralel polislerin binaya girdikten sonra özellikle İstihbarat, Terör, Organize ve Mali Şube'nin olduğu bloklara girerek buralarda keşif yapıp, bilgi topladıkları belirtildi.

Fetullah Gülen

Yeniden sızmaya çalışıyorlar

Mevcut personele kendini tanıtmadan sohbet eden bu kişilerin kendilerine yakın bazı personellerle de görüştükleri saptandı. Söz konusu ajanlık faaliyetini tespit eden emniyet derhal talimat vererek, kurumdan ihraç edilen veya başka yerlere atanan hiçbir emniyet mensubunun içeri alınmaması yönünde emir verdi. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde emniyet teşkilatındaki yerleştirmelere dair yapılan çalışmalarda ve ön toplantılarda paralel yapının sızma faaliyetlerine devam ettiği belirtildi. Yapının yetiştirdiği bazı polislerin bürokratik referanslar öne sürülerek, teşkilatın üst düzey kadrolarına atanması için baskı yapıldığı kaydedildi. Konuyla ilgili tartışmaların yaşandığı toplantılarda, paralel yapının emniyete sızmak için ciddi çalışmalar yaptığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber