Kamu Personel Rejimi değişikliği taslağı son aşamaya geldi

Haber Giriş : 25 Şubat 2004 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Personel Rejimi değişikliği taslağı son aşamaya geldi

Kamu Reformu'nun en önemli ayağı olan Kamu Yönetimi Reformu Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülürken, Kamu Personel Rejimi değişikliği taslağı da son aşamaya geldi. Kamuda verimliliği artırmayı amaçlayan düzenlemede en önemli yenilik memurların performanslarına göre ücretlendirilmesi olacak. Diğer önemli bir yenilik ise istisnai kadrolarda getiriliyor. Buna göre, başta Başbakanlık Müsteşarlığı olmak üzere tüm müsteşarlıklar istisnai kadrolar haline gelecek. Taslağın yerel seçimlerin ardından Bakanlar Kurulu gündemine gelmesi bekleniyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında hazırlanan Kamu Personel Rejimi Taslağı, görüşlerinin alınması için ilgili kuruluşlara gönderildi. Son şeklini Bakanlar Kurulu'nda alacak olan taslağa göre, memur kadrolarına dahil sınıflar yeniden adlandırıldı ve sınıflandırıldı. Buna göre, Genel İdari Hizmetler ?Yönetim Hizmetleri Sınıfı' ismini aldı. Yardımcı Hizmetler ?Destek Hizmetleri', Avukatlık Hizmetleri ?Hukuk Hizmetleri' oldu.

Kanun taslağında istisnai kadrolarda yeni düzenlemeler yapılıyor. Buna göre, Başbakanlık Müsteşarlığı'nın yanı sıra bakanlık müsteşarlıkları da istisnai kadro kapsamına alınıyor. Başbakanlık'ta istisnai kadrolar artırılırken, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM'de azaltılıyor.

Başbakanlık ve bakanlıklarda, en büyük yenilik müsteşarlıkların istisnai kadro dahiline alınması oldu. Yeni istisnai kadrolar şunlar: Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ile TBMM Genel Sekreterliği, Genel Sekreter Yardımcılığı, Özel Kalem Müdürlüğü ve danışmanlıkları, Başbakanlık ve bakanlıkların müsteşarlık, müşavirlik, basın ve halkla ilişkiler müşavirliği ve özel kalem müdürlükleri ile Başbakanlık Basın Müşavirliği ve Bakanlar Kurulu Sekreterliği, MGK Genel Sekreterliği müşavirlikleri, Hukuk Müşavirliği ve Genel Sekreterliği, valilikler, büyükelçilikler, elçilikler, daimi temsilcilikler, Dışişleri Bakanlığı hukuk müşavirlikleri. Din İşleri Yüksek Kurulu üyelikleri, MİT Müsteşarlığı memurlukları.

Taslağa göre kamuda istihdam şekilleri de değişiyor. Halen memur, sözleşmeli, geçici personel ve işçi olarak çalışanlar bundan böyle memur, sözleşmeli ve işçi şeklinde istihdam edilecek. Geçici personel kalmayacak. Kamu çalışanları arasındaki ücret dengesizliğini de gidermeyi amaçlayan Kamu Personel Kanunu Taslağı, yıllardır bütün sendikaların savundukları ?eşit işe eşit ücret'i temel ilkelerden biri haline getiriyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber