Davutoğlu: Paralel HDP ve CHP üçlü eş başkanlık yapsınlar

Başbakan Davutoğlu, "HDP, CHP'lileşti aynı zihniyeti savunuyor. HDP'ye iki eş başkan yetmiyor. Paralel, HDP ve CHP üçlü eş başkanlık yapsınlar" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Paralel HDP ve CHP üçlü eş başkanlık yapsınlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Bingöl mitinginde vatandaşlara hitap etti

Davutoğlu, " HDP Türkiyelileşemedi, CHP'lileşti, aynı zihniyeti savunuyor. HDP'ye iki eş başkan yetmiyor. HDP'liler biliyorsunuz Paralel'in sözcüsü. Şimdi benim teklifim onlara şu: Üçlü bir eş başkanlık yapsınlar; Paralel, HDP,CHP üçlü eş başkan. Çünkü bunların bütün meselesi, Paralel'in de CHP'nin de HDP'nin de, AK Parti'nin getirdiği yükselişi durdurmak" şeklinde konuştu.

"Ermenistan haritasının önünde poz verdi poz"

"HDP Eş Başkanı Demirtaş, Amerika'ya gittiğinde, Ermeni soykırımı iddiaları çerçevesinde Ermeni diasporasıyla bütün bu bölgeyi Ermenistan olarak gösteren bir haritanın önünde poz verdi poz" ifadelerini kullanan Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sizin dedeleriniz, Kürt, Zaza ve Türk, bu bölgede soykırım yaptı diyenler var, siz buna razı mısınız? Bizim tarihimizde soykırım yoktur bre gafil diyecek misiniz? Orada Ermeni diasporasını memnun etti, buradan da Yahudilere bir mesaj olsun diye, 'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır' dedi. Kudüs kimin kutsal mekanıdır? Müslümanların, bizim milletimizin kutsal mekanıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber