Yüksekova il mi olacak?

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova il mi olacak?

Murat Kelkitlioğlu'nun yazısı...

AKŞAM gazetesinin dünkü manşeti yönetimi HDP'de olan belediyelerin içler acısı halini ortaya koyması bakımından oldukça çarpıcıydı. 7 Haziran'da barajı aşması için el birliği edilen HDP'nin yerel yönetimi beceremediği çöp yığınlarıyla kanıtlandı. Bu tabloyu görünce insanın aklına 'belediye yönetimini beceremeyen bu parti ülke yönetiminde ne yapar?' sorusu geliyor.

Bu arada, HDP'nin bütün direnişine rağmen iktidar partisinin bölgeye yatırım inadı sürüyor. Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yapımı planlanan havaalanının faaliyete geçmemesi için terör örgütü PKK'nın neler yaptığını sağır sultan bile duydu. İşadamlarını tehdit etmekten tutun da, çalışan işçileri kaçırmaya kadar her türlü eylemi denediler.

Ancak olmadı!

4 yıl önce dönemin Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım tarafından temeli atılan Yüksekova Havaalanı'nın yapımında sona gelindi. 25 Mayıs'ta ilk deneme uçuşu yapılacak. THY, bilet satış sistemine bile ekledi. Havaalanının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından birlikte açılması bekleniyor.

Benim aldığım bilgi ise bir adım daha ötede.

Devlet ilk uçuşu birlikte yapmayı planladığı Yüksekova'ya açılış günü çok daha büyük bir müjde verebilir. Yüksekova'nın il olması bekleniyor. Geçtiğimiz ay yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında bu konunun uzun uzadıya masaya yatırıldığını öğrendim. İstişareler sonucunda ortak kanı Yüksekova'nın il yapılması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber