BASK'tan Kamu-Sen'e veryansın!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


"Toplu görüşmelerin ilk gününde havanda su dövülmüştür."

Kısa adı BASK olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul AKAY, toplu görüşmelerin ilk gününde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek amacıyla yaptığı yazılı açıklamada; "Kamu-Sen heyeti oturma yerini beğenince toplu görüşmelerin ilk gününde havanda su dövülmüştür." dedi.
"Geçen yıl emek ve ekmek kavgası yerine, koltuk kavgası yapan Kamu-Sen, Sayın Bakanın yanına oturunca pazarlık misyonunu unutmuş ve iktidara teslim olmuştur" diyen AKAY, pazarlıkların devamı için gereken koşulların unutulduğunu söyledi.

Kazanılmış hakların korunamadığı bir pazarlıkta bir cebe 5 YTL. koyup, diğer cepten 10 YTL alınacağı unutulmamalıdır. diyen AKAY şu görüşleri savundu.

"Kazanılmış hakların korunacağı, enflasyon farkının ödeneceği taahhüt altına alınmadan toplu görüşmelere devam etmek kazanılmış hakları Hükümete ikram etmektir. Kazanılmış haklar koruma altına alınmadığı için hükümet 4 yıl boyunda kamu çalışanlarının pek çok kazanılmış hakkını gasp etmiştir. Toplu pazarlıklarda kazanılmış hakların korunması esastır. Kazanılmış haklara dokunulması AB ülkelerinde grev sebebidir. dedi.

Enflasyon farklarının ödenmesi konusundaki tuzağa da dikkat çeken AKAY kaygılarını şöyle dile getirdi.

Enflasyon farkının ödeneceği Sayın Bakan tarafından dile getirilmesi olumlu bir gelişme olmakla birlikte, hukuk devletinde Sayın Bakanın sözünün hiç bir hukuksal değeri yoktur. TBMM kapalı olduğu için enflasyon farkının ödenmesi ile ilgili yasal düzenleme yapılması mümkün değildir. Bu nedenle, enflasyon farklarının ödeme biçimi ve takvimi ile farkların kök ücretlere yansıtılması ile ilgili hususların ayrıntılı bir şekilde yazılarak 4688 sayılı Kanunun 34 maddesine göre Hükümet ile yetkili sendikalar arasında yapılacak mutabakatla imza altına alınmalıdır.

Toplu görüşmelerin ilk gününde birbirlerine slogan atarak Hükümet karşısına çıkan sendikaları sorumsuz davranmakla eleştiren Resul AKAY,

GS, FB ve BJK futbol takımında oynayan oyuncuların çok kritik bir maça çıkarken, çıkış tünelinde birbirleri ile kavga ettiklerini tahayyül etmek ne kadar ürkütücü ise, 2,5 milyon kamu çalışanı temsilen müzakere masasına giden yetkili sendikaların birbirlerine slogan atmaları da aynı şekilde ürkütücüdür.

2,5 milyon kamu çalışanı sorunlarına çözüm beklerken, yetkili sendikaların takım taraftarı gibi birbirlerine slogan atarak hamle yaptıklarını görünce "ah memurum, vah memurum, ahvaline ağla memurum" demekten başka bir şey yapamadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber