Devleti zarara uğratan hastaneye operasyon

Şanlıurfa polisi, Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'nin yatan hasta sayısını fazla gösterip devleti 5 milyon 618 bin zarara uğrattığının tespit edilmesiyle ilgili operasyon başlattı. Polis ekipleri, SGK İl Müdürlüğü arşivi ve muhasebe kayıtlarında inceleme yaptı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Mayıs 2015 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devleti zarara uğratan hastaneye operasyon

Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, Sırrın Mahallesi'ndeki Özel OSM Ortadoğu Hastanesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'ne savcılık kararıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çok sayıda polisin görev aldığı operasyonda muhasebe ve arşiv odalarında incelemeler yapıldı.

HARD DİSKLER KOPYALANDI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, evrakta sahtecilik ve yatarak tedavi gören hasta sayısının fazla gösterilerek, devletin zarara uğratıldığı iddiasıyla muhasebe servisinde arama yaparak bazı evraklara el koydu. Arama yapılan SGK'nın muhasebe bölümü ile özel hastanenin bilgisayarlarının hard diskleri de kopyalandı ve yatan hasta kayıtlarını incelemeye alındı. Operasyon kapsamında kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

5,5 MİLYON DOLARLIK ZARAR

2012 yılında Sayıştay müfettişlerince yapılan incelemede operasyon yapılan özel hastanenin yoğun bakım servisindeki yatak sayısını 51 yerine 77 olarak gösterdiği ve 5 bin 552 yoğun bakım hastasını fazladan faturalandırarak devleti 5 milyon 618 bin 679 lira zarara uğrattığı belirlenmişti. O dönemde 10 kat cezai işlem uygulanan hastaneye 61 milyon lira ceza kesilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber