THY çalışanları greve gitmeyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava-İş Sendikası, THY yönetimi ve sendika yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından ?bir gün kendilerini uçuşa elverişli hissetmeme haklarını? kullanmayacaklarını bildirdi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, 16-18 Ağustos tarihlerinde gazetelere ilanlar verildiği hatırlatılarak, bu ilanlarda, ?THY uçucu ekiplerinin 17 Ağustos 2006 tarihinden sonraki herhangi bir gün, ihlallerin yüklediği hukuki sorumluluk ve yol açtığı yorgunluk dolayısıyla, uçuş emniyetini korumak yönünden bir gün kendilerini uçuşa elverişli hissetmeme haklarını kullanacakları? ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

?THY yönetimi ve sendikamız yetkilileri ile dün yapılan görüşmede, sorunların temel yaklaşımlardan değil, uygulama eksikliklerinden kaynaklandığı, bu uygulama eksikliklerinin de ortadan kaldırılacağının dün akşam personele yazılı olarak duyurulması üzerine ortadan kalkmıştır? denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ?THY'de bu konuda, bu tarihten itibaren ilanımızla belirttiğimiz şekliyle uygulama söz konusu olmayacaktır. Uçucu ekiplerimizin bu konuda gösterdiği duyarlı tepki ve dayanışma, örnek bir tutum olarak kamuoyunda önemli bir yankı yaratmıştır. THY'de çalışan uçucu ekiplerin bu konudaki duyarlılığına ve kamuoyu desteğine teşekkür ediyoruz.?

Açıklamada, sendikanın, ?uçuş güvenliği ve yorgunluk arasında bilimsel bir ilişki olduğunu, bu nedenle uçucu ekiplerin uçuş görev süre ve dinlenme sürelerine uluslararası standartlar ve bilimsel kriterler gözetilerek sınırlamalar getirilmesi talebinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceği? dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber