Gençlere 'suçtan uzak durma' eğitimi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği "Aydınlık Gelecek ve Gençler İçin Adalet" projesiyle 50'si cezaevinde bulunan 3 bin gence suçtan nasıl uzak durabilecekleri konusunda eğitim verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2015 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençlere 'suçtan uzak durma' eğitimi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin koordinatörlüğünü üstlendiği "Aydınlık Gelecek ve Gençler İçin Adalet" projesiyle 3 bin öğrenciye suçtan nasıl uzak durabilecekleri konusunda eğitim verildi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca desteklenen, Üsküdar Belediyesi ile Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün de katkı sağladığı "Aydınlık Gelecek ve Gençler İçin Adalet" projesi, 15 ay süren çalışmanın ardından tamamlandı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan'ın koordinatörlüğünü üstlendiği projeyle 50'si cezaevinde olan 3 bin öğrenci bilinçlendirilerek topluma kazandırılmaya çalışıldı.

Özkan, Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye'de yaşayan, göç etmiş, işsiz, annesi veya babası vefat eden dezavantajlı konumdaki gençlere ve ebeveynlerine yönelik faaliyetler dizisi olarak yürütülen projenin 2014 ocak ayında başladığını belirtti.

Bu sürede, üniversitenin çeşitli belediye, ilçe milli eğitim ile ilçe emniyet müdürlükleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla 14-18 yaş aralığındaki gençleri topluma kazandırmak için özverili bir şekilde çalıştığını ifade eden Özkan, şu bilgileri verdi:

"Bunun için de Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye'de suçun en yoğun olduğu liselerde bulunan yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye suçtan nasıl uzak durabilecekleri konusunda motivasyon eğitimleri verdik. Şu anda cezaevinde bulunan yaklaşık 50 genç ile uzman psikologlarımız ve hukukçularımız eşliğinde yapılan görüşmelerde, hapishane sonrası hayatları ve hayata yeniden nasıl tutunacakları konusunda eğitimler verdik. Daha önce suç işlemiş ve okullarda eğitim gören gençlerin kendi akranları ile üniversitelerde okuyan ağabey ve ablaları ile kaynaşmaları ve topluma tekrar kazandırılmaları amacıyla çeşitli geziler, eğlence programları gibi etkinlikler düzenledik. Bu projeyle gençlerimizi bilinçlendirdik. Dolayısıyla suça karışmalarının önüne geçmeye çalıştık."

Özkan, çalışmalarla, dezavantajlı gençlerin suça karışmasının önlenmesi, suça karışanların adil yargılanmalarının ve cezalarını çektikten sonra topluma katılmalarının sağlanması ve tekrar suç işlemelerinin engellenerek kısır döngüden kurtarılmaları, genç hakları konusunda araştırma, değerlendirme ve izleme çalışmaları yapılması, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumları arasında iş birliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

"Aydınlık Gelecek ve Gençler İçin Adalet Projesi''ne toplam 400 bin lira bütçe ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber