Himmet alamayınca gözü dönmüş

S.Ü eski Rektörü Okudan, firari Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun, araba himmetinde bulunmayan bir iş adamına baskı yaptığını, kanser hastaları için umut olan cihazı alacak o iş adamını ihaleye sokturmadığını anlattı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Haziran 2015 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Himmet alamayınca gözü dönmüş

Kemal Gümüş

Paralel Yapı soruşturmaları devam ettikçe polis kılığındaki çete elemanlarının tüm kirli ilişkileri birer birer gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. 2008'de Konya'da gerçekleştirilen Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik soruşturmada tutuklanan dönemin Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca yürütülen Paralel Yapı soruşturmasında müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Vali Paralel'in emir eri gibi

1985 yılından itibaren Selçuk Üniversitesi'nde görev yaptığını söyleyen Okudan, "2003 yılında rektörlük görevini devraldım. Okyanus Şirketler Grubu sahibi Nusret Argun'u 1980'li yıllarının sonlarından beridir tanırım. 17 sene boyunca ihalelere katılıyordu" dedi. Üniversite'ye kanser tedavisi için cihaz alımı ihalesini de kazanan Nusret Argun'un dönemin Valisi tarafından da veto edildiğini öne süren Süleyman Okudan, "Vali Bey bana, 'Hocam Emniyet Müdürü bu cihazın Nusret Argun'dan alınmasını istemiyor, biz bu işten vazgeçsek onun yerine yol gibi şeyler yapsak olmaz mı' dedi. Ben de cihazın Konya ve çevre illerdeki kanser hastaları için hayati önem taşıdığını söyledim. En uygun ucuz fiyatı o veriyordu" dedi. Süleyman Okudan, "Daha sonra ihale iptal edildi. Kanser cihazı yerine alınan cihaz hem daha düşük model hem de daha pahalı idi. Zarar gören devlet oldu" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber