HDP'den Kobani yalanı

PKK'nın Suriye kolu YPG, İŞİD'İn güneyden Kobani'ye girdiğini belirtmesine rağmen HDP, Kobani'deki İŞİD saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tuttu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2015 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'den Kobani yalanı

YPG: IŞİD'in Türkiye'den geçtiğine dair kanıt yok

YPG Sözcüsü Redur Halil IŞİD'in Kobani'ye kentin güneybatısından girdiğini açıklarken, "YPG üniforması giymiş bir grup IŞİD üyesi muhaliflerin bayrağını çektikleri 5 araçla Kobani'ye girdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bir bombalı aracı patlattılar" dedi.

YPG Sözcüsü Redur Halil de Al Jazeera English'e yaptığı açıklamada IŞİD'in Kobani'ye kentin güneybatısından girdiğini açıklarken, "YPG üniforması giymiş bir grup IŞİD üyesi muhaliflerin bayrağını çektikleri 5 araçla Kobani'ye girdi. Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bir bombalı aracı patlattılar" dedi.

Redur Halil, 35 IŞİD üyesinin Kobani'nin içlerine doğru yayıldığını belirtirken, "YPG güçleri tarafından etrafları sarıldı. Çatışmalar sonucu 10 IŞİD üyesi öldürüldü, 3'ü de Türkiye'ye kaçtı. Bazı görgü tanıkları IŞİD'in Türkiye'den Kobani'ye girdiğini söylüyor ama şimdiye kadar IŞİD'in Türkiye'den geçtiğine dair kanıt bulamadık" açıklamasını yaptı.

Bombalı saldırıda yaralananlar Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Türkiye'ye alındı. Yaralılar başta Suruç Devlet Hastanesi olmak üzere kent merkezindeki hastanelere yönlendirildi.

Çatışmaların ardından bir grup Suriyeli sivil Türkiye sınırına geldi.

KOBANİ ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU: #TERRORİSTTURKEY

Valilik: IŞİD Cerabulus kentinden Kobani'ye sızdı

Sınır hattının Türkiye tarafında da güvenlik önlemleri artırıldı. Şanlıurfa Valiliği ise saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD üyelerinin sabah 5:00 sıralarında Kobani'ye sızdığı ve bir araç patlattığına dair 'bilgi alındığı' belirtildi. Valilik, "IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye'nin Cerabulus kentinden Kobani'ye sızdığını ispatlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Valiliği öğleden sonra Türkiye'ye getirilen yaralılaırn durumuyla ilgili olarak da "IŞİD terör örgütü militanlarınca Kobani'de gerçekleştirilen bombalı saldırılarda yaralanarak tedavi içinTürkiye'ye getirilen Suriyelilerin sayısı 96'dır. Tedavi için Türkiye getirilen Suriyelilerden 4'ü Suruç Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir" açıklamasını yaptı.

HDP'Lİ YÜKSEKDAĞ'DAN TÜRKİYE'YE İFTİRA

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, IŞİD'in Kobani'de düzenlediği bombalı saldırıdan hükümeti sorumlu tuttu.

IŞİD'in Kobani'ye Suruç'tan girerek saldırdığını iddia eden Yüksekdağ, "IŞİD sahur saatinde Kobani'ye vahşice saldırdı. IŞİD çeteleri insan olarak gelişememiş varlıklar. Böylesi bir vahşeti insan olamayanlar yapar" dedi.

"HÜKÜMET BİZİ KISKANDIĞI İÇİN YAPTI"

Hükümetin, HDP'nin 'seçim başarısını' sindiremediği ve intikam almak istediği için Kobani'ye saldıran IŞİD'e destek verdiğini söyleyen Yüksekdağ, "Tüm dünya kanıtlarıyla biliyor ki, insanlık dışı IŞİD çetesi Türkiye hükümeti tarafından desteklendi, destekleniyor. Bu nedenle Kobane'ye gerçekleştirilen son saldırıda IŞİD'in Türkiye tarafından desteklendiğine dair başkaca hiçbir kanıt sunmamıza gerek yok. Türkiye bu saldırı da IŞİD'i desteklemediğini iddia ediyorsa bunu kanıtlamalıdır, aksine bizim iddialarımız geçerli olur. IŞİD ile komşu olmaktan rahatsız olmayan, 'Kobane düştü düşecek" diyerek gün sayanlar, IŞİD oradan temizlenince rahatsız oldu" dedi.

DIŞİŞLERİ: ELİMİZDE GÖRÜNTÜ VAR

Bu iddialardan kısa süre sonra açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, IŞİD militanlarının Kobani'ye Türkiye'den girdiği iddialarını yalanladı. Bilgiç, "Elimizde görüntü var. IŞİD militanları Cerablus üzerinden geçti" dedi.

7 KAMYON MİLİTAN 200 KM YOL KATETTİ

Gazeteci Ardan Zentürk de teröristlerin Cerabrus'tan geçtiğine dair bilgileri Twitter'dan paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber