KPSS'de 'imam abiler' dalgası

2010'daki KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, dün beşinci dalga operasyon için düğmeye bastı. Erkman, dört şüphelinin gözaltına alınması için karar verdi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2015 05:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS'de 'imam abiler' dalgası

SERTAÇ KOÇ

Bu kapsamda Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Ankara'da belirledikleri adreslere baskın yaptı. "İmam abiler" ismi verilen operasyonda şüphelilerden dördü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin öğretmen, birinin ise özel bir eğitim şirketinin ortağı olduğu öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin, "paralel yapı"ya yakın isimler oldukları ve "abiler" olarak adlandırıldıkları öne sürüldü. Şüphelilerin KPSS sorularını sınavdan önce temin ederek, sınava girecek kendilerine yakın kişilere servis ettikleri öne sürüldü. Şüphelilere, "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, suç delillerini yok etmek ve görevi kötüye kullanmak" suçlamalarının yöneltildiği öğrenildi.

Şüphelilerin, "paralel yapı"ya yakın olduğu öne sürülen bir derneğin yöneticisi olan H.S. ile irtibatlı oldukları öne sürüldü.

Savcı, bir kişiyi ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı, bir kişiyi adli kontrol, 2 kişiyi de tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Mahkeme, bu kişilerin adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber