Milli Eğitim Bakanı neyin peşinde?

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÜNİVERSİTE giriş sınavının sonucunda ortaya çıkan "kontenjan açığı" sorununun bir benzeri Anadolu Liseleri'nde de yaşanıyor.

Bir tarafta bir eğitim kurumuna yerleştirilmeyi bekleyen binlerce öğrenci, diğer tarafta kontenjanlarını dolduramamış üniversiteler, Anadolu Liseleri.

Saçmalığın böylesini yaratabilmek için yetkililerin ne kadar çabaladıklarını artık siz düşünün!

ÖSS'nin üniversitelerdeki kontenjan açıklarını kapatmak için nasıl bir önlem geliştireceğini bekliyorum.

Anadolu Liseleri'ndeki durumu düzeltmek de herhalde Milli Eğitim Bakanı'nın işi olmalı. Ancak Bakanlık Anadolu Liseleri'nde kaç kontenjan açığı kaldığını bile açıklamaktan kaçınıyor.

Bu arada ilginç olaylar da oluyor.

Bir arkadaşımın başına bakın neler geldi:

Bir gün evinin telefonu çaldı ve Doğa Koleji isimli kuruluştan aradığını, çocuğuna OKS puanı nedeniyle yüzde 60 burs vereceklerini söyledi.

Bir özel okul yetkilisinin, bir velinin ev telefonunu ve çocuğunun OKS'de aldığı puanı nereden öğrenmiş olabileceğini bir düşünün isterseniz.

Belli ki Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Anadolu Liseleri'nin boş kontenjanlarını açıklamayarak ve yeni puanları ilan etmeyerek bazı okulların öğrenci kazanması için bir tür pazarlamacılık faaliyeti içindeler.

Ve önemli bir iddia daha var: OKS sınavında belli bir okul tercihi yapmamış öğrencilerin tümü Anadolu İmam Hatip Liseleri'ne yerleştirilmiş!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın neyin peşinde olduğunu tahmin etmek zor değil.

Milli Eğitim Bakanı'na şunu hatırlatayım: Küçücük çocukların geleceğiyle oynamak, onları arkasında nelerin olduğu bilinmeyen hesaplara kurban etmek kimseye hayır getirmez!

mehmet y. yılmaz/hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber