Cezasını çalışarak çektiği adliyede hırsızlıktan tutuklandı!

İşlediği bir suçtan dolayı aldığı hapis cezasını, denetimli serbestlik kapsamında adliyede temizlik yaparak çeken hükümlü, adliyedeki bir bilgisayarın parçasını çaldığı iddiasıyla tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2015 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezasını çalışarak çektiği adliyede hırsızlıktan tutuklandı!

İşlediği bir suçtan dolayı aldığı hapis cezasını, denetimli serbestlik kapsamında İzmir Adliyesinde temizlik yaparak çeken bir hükümlü, adliyedeki bir bilgisayarın RAM'ini çaldığı iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, dün adliyenin H Blok 1 kat 103 No'lu Asliye Ceza İlamat Bürosunun bulunduğu odada temizlik yapan Tayfun A, bilgisayardan, içerisinde binlerce dosya ve kişinin bilgisi olan RAM'i çıkarttı. RAM'i bilgisayarın klavyesinin altına saklamaya çalışan Tayfun A'yı gören adliye personeli, durumu yetkililere bildirdi.

İşlemleri tamamlanan Tayfun A, nöbetçi sulh ceza hakimi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- Denetimli serbestlik

2012 yılında Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu'nda yapılan değişiklikle, denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezanın infazıyla, hükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlamaları, aileleriyle bağlarını sürdürmeleri ve güçlendirmeleri amaçlandı.

Yasayla, açık cezaevinde cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçiren, çocuk eğitimevinde toplam cezasının beşte birini tamamlayan koşullu salıverilmesine 1 yıl ve daha az süre kalan iyi halli hükümlüler, cezalarının koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmını denetimli serbestlik tedbiri kapsamında cezaevi dışında geçirebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber