'Telekulak'lar hesap verecek

Devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına yönelik açılan davanın görülmesine başlanıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Temmuz 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Telekulak'lar hesap verecek

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve TÜBİTAK görevlisi 28 kişi hakkında devlet büyüklerini usulsüz dinleme yaptıkları iddiasıyla açılan dava Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin "şikayetçiler", olarak gösterildi.

Siyasilerden kimler var?

İddianamede, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ile bazı eski ve yeni bakanlar, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Danışmanı Sefer Turan, Dışişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü "mağdur" olarak yer aldı. Telekulak davası dışında dershanelerin kapatılmasına ilişkin davada bugün görülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber