Muayene ücretinde % 70 indirim yapılacak

Haber Giriş : 02 Eylül 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) yeni yönetimi, doktorların muayenehane ücretlerinin fiyatını düşürme kararı aldı. Doktorların muayenehane ücretinin taban fiyatı yaklaşık yüzde 70 düşürülerek 45 YTL'den 14.75 YTL'ye indirilecek. TTB'nin yeni tarifesi Ocak 2007'den itibaren uygulanacak. Böylece muayene ücretlerinin tabanı Maliye Bakanlığı'nın hastaneler için belirlediği ve Bütçe Uygulama Talimatı'nda (BUT) belirtilen fiyatla aynı olacak. Doktorların muayenehanelerinde bu fiyatın çok üzerinde tarifelerle hizmet verdiği biliniyor. Bu düzenlemeyle doktorlar, muayenehanelerinde, alt limit olarak 14.75 YTL'den fatura kesebilecek.

TEK FİYAT UYGULAMASI

TTB Genel Sekreteri Dr. Altan Ayaz, fiyat tarifesiyle ilgili AKŞAM'a açıklamalarda bulundu. TTB'nin tüm doktorların muayenehane fiyatlarının aynı olması gerektiğini istediğini belirten Ayaz, 'Aslında uzmanlık alanlarına göre tek fiyat belirlenebilir. Doktorun uzmanlığı ve işinin zorluğuna göre fiyatlarda kademeli artışlar olabilir. Ama aynı uzmanlık alanındaki doktorların muayenehane fiyatları Türkiye'nin her yerinde aynı olmalı' dedi.

DOÇENT-PROF. AYRIMI

Ayaz, doktorların muayene ücretlerinde doktorun, 'Doktor, Doçent ya da Profesör' gibi akademik unvanlarının değil uzmanlığının belirleyici olması gerektiğini savundu. Ayaz, 'Unvana göre muayenehane ücreti değişmemeli. Çünkü profesör, doçent gibi unvanlar akademik unvanlardır. Bu onların fiyatı artırmalarının gerekçesi olamaz' dedi.

Ayaz, Sağlık Bakanlığı'nın, doktorların muayenehane ücretlerinin tavan fiyatlarının da belirlendiği bir yasa değişikliği önergesi hazırlaması gerektiğini belirterek, 'Bakanlık mevcut yasanın değiştirilmesi konusunda adım atarak, bazı doktorların fahiş fiyatlarla muayene yapmasının önüne geçmelidir' dedi. Ayaz, doktorların muayenehane tabelalarında, 'Prof., Doç.' gibi unvanlarını da yazmaması gerektiğini söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber