TBMM`de görevlendirilecek polislerin son üç yıllık sicil notları yüksek olacak ve görev süreleri en fazla altı yıl burada görev yapabilecekler.

Haber Giriş : 04 Mart 2004 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM`de görevlendirilecek polislerin son üç yıllık sicil notları yüksek olacak ve görev süreleri en fazla altı yıl burada görev yapabilecekler.

Bülent Arınç başkanlığında toplanan TBMM Başkanlık Divanı, TBMM`de görevlendirilecek polislerin son üç yıllık sicil notlarının yüksek olması şartını getirdi. Bundan böyle TBMM`deki polislerin en fazla altı yıl görev yapmalarını da karara bağlayan Başkanlık Divanı, Şark hizmeti veya askerlik vakti gelen polislerde de 6 yıllık sürenin dolmasının beklenmemesini kararlaştırdı. Buna göre halen TBMM`de görev yapan 100`ün üzerinde polis Şark hizmetine gidecek. Ayrıca, disiplinsiz hareket eden veya hakkında müfettiş raporu bulunan polisler Emniyet Genel Müdürlüğü`ne iâde edilecek.

Bu arada Başkanlık Divanı`nda uzman, stenograf, uzman stenograf ve raportörlerin özel hizmet tazminatları ortalama 250 milyon lira arttırılırken, Meclis personelinin ücretlerinin arttırılması yönünde de Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığındaki bir komisyonun çalışma yapması kararlaştırıldı.

Meclis kütüphane ve arşivinin yeniden düzenlenmesi yolunda çalışma başlatan Başkanlık Divanı, kampüs içinde bulunan güç merkezinin yerine içinde kütüphane ve arşivin bulunacağı yeni bina yapılmasını da kararlaştırdı.

TBMM Genel Kurulu`nun çalıştığı günlerde saat 14.30 ile çalışma bitene kadar devreye girecek olan kulislerdeki kartlı sistem uygulamasından basın mensuplarının nasıl yararlanacağına ise, basın mensuplarıyla yapılacak görüşmeler sonucunda karar verilecek.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber