Kuleli yeni eğitim yılını törenle açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2006 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuleli Askeri Lisesi Komutanı Kurmay Albay İlhan Bölük, törende yaptığı konuşmada, okulun, içinde bulunulan bilgi çağının eğitim-öğretim ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçlü kadrosu, her ihtiyacı karşılayabilecek çağdaş donanımıyla 161 yıldır Türkiye'nin ufkunda bir meşale gibi parladığını söyledi.

İlhan Bölük, hedeflerinin, öğrencileri ''Atatürk ilke ve inkılaplarına, anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin ulusal, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini özümseyen, askerlik şeref ve haysiyetini her şeyden üstün tutan kişiler olarak yetiştirmek'' olduğunu vurguladı.

Kurmay Albay İlhan Bölük, ''Bize düşen görevin, mevcut kadro ile bu imkan ve kaynakları en verimli ve etkili biçimde kullanarak, geleceğin komutan adayları genç öğrencilerimizin bilimsel, bedensel ve askeri açıdan mükemmel şekilde yetiştirilmesi olduğunun bilincindeyiz'' diye konuştu.

-ÖĞRENCİLERE SESLENDİ-

Bölük, öğrencilere hitaben de, şunları kaydetti: ''Sevgili öğrenciler, bu şanlı yuvada alacağınız eğitim, gelecekteki her adımınızda etkin bir rol oynayacak ve sizi akademik başarıya götürecektir. Milli birlik ve beraberliğe önem veriniz. Ülkemizi bölmek isteyen güçlere karşı dimdik ayakta kalmak, milli birlik ve beraberliğe vereceğiniz önemle mümkün olacaktır. Üniformanın şerefi büyük, bu büyük şerefin omuzlara yüklediği sorumluluk da ağırdır. Bunu onurlu taşıyabilmek, güçlü olmayı gerektirir. Bu güç, beyninizdeki bilgi gücü, anayasada şeklini bulan Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine olan bağlılık, sağlam karakter ile disiplin anlayışınızın sağladığı güç, vatan sevgisi, vazife şuuru ve birlik ruhu gibi duygulardan kaynaklanan gücün birleşimidir.''

Törende daha sonra, 9. sınıfa başlayan öğrenciler, ''Öğrenci şeref yemini'' etti. Törene, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Tümgeneral Abidin Ünal ile 1. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral İbrahim Onbay da katıldı. Kuleli Askeri Lisesinde bu eğitim-öğretim yılında, KKTC ve bazı Türk cumhuriyetlerinden misafir öğrencilerin de aralarında bulunduğu 1.500 öğrenci eğitim görecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber