YÖK Başkanına göre, tek maddelik bir düzenleme ile meslek liseselerine üniversitelere girişte eşitlik getirilmesinin altında başka amaçlar var.

Haber Giriş : 05 Mart 2004 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Teziç' göre, tek maddelik bir düzenleme ile meslek liseselerine üniversitelere girişte eşitlik getirilmesinin altında başka amaçlar var.

Teziç, 'Biz buna hukukta amacın saptırılması deriz' diye konuştu. YÖK Genel Kurulu, dekan adaylarını inceleme, eğitim, mevzuat ve aday değerlendirme komisyonlarının raporlarını değerlendirmek üzere Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Teziç, yeni YÖK taslağının dışında Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bir metin hazırlığı olduğundan söz edildiğini bildirdi.

Kendi taslaklarıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı metin üzerinde uzlaşma sağlanabilmesi için her iki kurum yetkililerinden oluşan komitenin çalışmalara başladığını vurgulayan Teziç, 'Konunun parlamentonun gündemine gelmesi seçimlerden sonra olacak. Komitede son biçimi ortaya çıkacak. Çünkü ortak noktalar çok, farklılıklar az. O az olan farklılıklar üzerinde birkaç görüşme yaptıktan sonra, konu son biçimde TBMM Milli Eğitim Komisyonuna gidecektir" dedi.

Teziç, meslek lisesi mezunlarının üniversitelere girişine ilişkin konunun tek maddelik bir düzenleme olup olmayacağının sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Eğer tek bir maddelik kanunsa, bunun anlamı üniversitelerle ilgili kanunda yapılması istenen değişiklik bir araç olmaktan öteye anlam taşımaz. Tek maddelik bir konu o zaman bunun amacı belli olur. O amaçta bizi aşar, siyasi değerlendirmeyi biz burada yapamayız"

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber