Mortgage 2007'de devreye girecek

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SPK Başkanı, (mortgage) sisteminin 2007'de devreye gireceğini belirterek, İMKB ve Altın Borsası'nın özelleştirilmesiyle ilgili çalışmaların da tamamlandığını açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu SPK Başkanı Doğan Cansızlar, 'Gelişmekte olan ülkelerde merkez bankalarının ekonomi üzerindeki sorumluluğunun Asya ülkeleri örneğinde olduğu gibi proaktif olmasında yarar bulunmaktadır' dedi. 'Hızla Gelişen Piyasalarda Finansman ve Ekonomi' konulu toplantıda bir konuşma yapan Cansızlar, sıcak paranın cari açığın artmasına ve ekonominin kırılgan hale gelmesine neden olduğunu belirtti.

YÖNETİLEN DALGALI KUR SİSTEMİ UYGUN

Doğan Cansızlar, makroekonomik politikalarla mali sistemin etkileşiminin son derece arttığı günümüzde Morris Goldstein tarafından önerilen ve 'Yönetilen Dalgalı Kur Artı' olarak adlandırılan sistemin gelişmekte olan ülkeler için uygun bir kur sistemi olabileceğini düşündüğünü söyledi. Cansızlar şunları kaydetti: 'Bu sistemde, döviz kurlarındaki kısa dönemde meydana gelen aşırı hareketlere müdahale edebileceğini, ifade etmektedir. '

Türk sermaye piyasalarını uluslararası standartlara ulaştırmak için son 6 yıldır yaptıkları çalışmalar çerçevesinde 140'a yakın uluslararası standartlar setini uygulamaya koyduklarını ifade eden Cansızlar, tutsat (mortgage) sisteminin de yeni bir enstrüman olarak 2007 yılı başlarında devreye gireceğini bildirdi.

Doğan Cansızlar, İMKB ve Altın Borsasının özelleştirilmesi ile ilgili çalışmaları da yaparak Başbakanlığa ilettiklerini, bunların özelleştirilmesinde yarar bulunduğunu kaydetti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber