Başbakanın yeğenini dövdüler

Haber Giriş : 11 Eylül 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertuğrul Gazi'yi Anma Şenlikleri'ne katılan Başbakan Erdoğan, MHP'lilerden büyük tepki gördü. Tribünlerdeki AKP'li- ülkücü gerginliğine polis biber gazıyla müdahale ederken, Başbakan'ın koruması olan yeğeni Ali Erdoğan da muştayla yaralandı.

BİLECİK'in Söğüt İlçesi'nde dün düzenlenen 725'inci Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri, AKP ile MHP'nin gövde gösterisine sahne oldu. Şenliklere eşi Emine Erdoğan ve bakanlarla katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkücülerin yoğun protestosuyla karşılaştı, arbedede Başbakan'ın korumalığını yapan yeğeni Ali Erdoğan da dövüldü.

Şenlikler dün sabah Hükümet Konağı önünde kortej yürüyüşüyle başladı.

ÜLKÜCÜ PROTESTOSU

Protokoldakilerin boyunlarına yörük poşusu bağlayıp ellerinde Türk bayrakları taşıdıkları kortej, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Ertuğrul Gazi Türbesi'ne ulaştı. Türbede dua edildikten sonra, kurulan yörük çadırları ziyaret edildi. Çadırların önünden geçen Erdoğan ülkücülerin yoğun protestosu ile karşılaştı. Bozkurt işareti yapan ülkücüler 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Başbakanlık, yan gelip satma yeri değildir', 'Türkiye'nin değil İsrail'in başbakanı' sloganları attı.

Stadda da AKP'lilerle MHP'lilerin sloganlı atışması devam etti. Ülkücüler 'Başbakanlık yan gelip satma yeri değildir', 'Türk askeri yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor' ve 'İsrail sizinle gurur duyuyor' yazılı pankartlar açtı. AKP'liler de Erdoğan'ı destekleyen 'Türkiye seninle gurur duyuyor' ve 'Kıskananlar çatlasın' sloganlarıyla karşılık verdi. Erdoğan, kürsüde kendisini protesto edenlere sert ifadelerle yanıt verdi, şöyle dedi:

"Burası siyasi partilerin şov yeri değildir. Şu alan birlik ve beraberlik alanıdır. Bu alanda sevgi olmalı, saygı olmalı. Hayme Ana'dan gelen fazilet duygusu olmalıdır. Israrla kardeşlik ve adalet zeminini güçlendirme gayreti içindeyiz. Metaneti, sabrı, iyi niyeti elden bırakmadık, bırakmayacağız ama ne yazık ki bunun farkına varamamış veya varmak istemeyenler de var.

Türk milleti gerginlik çıkaranlara prim vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan bir Türk evladını farklı yerlere yakıştıranlara Türk milleti prim vermeyecektir. Manevi değerlerden yoksun, tesadüfen bir araya gelmiş bir millet değiliz. Dönüp tarihe bakanlar gücümüzü kılıçtan değil, birlikten ve beraberlikten aldığımızı göreceklerdir."

Erdoğan, Şeyh Edebali'nin öğüdünü okuyarak, "Bu noktadan hareketle şahsıma olan hakaretleri duymadım ve hakkımı helal ediyorum" dedi.

SIRTLARINI DÖNDÜLER

Erdoğan konuşurken bir grup ülkücü sırtlarını döndü. Protestolarını sürdüren ülkücü grup ile AKP'liler arasındaki sataşma gerginliği tırmandırınca polis biber gazı sıkarak olaya müdahale etti. Tören bitimine yakın, protokol tribününe uzak bir alanda arbede çıktı. Tartışmaya katılan Erdoğan'ın özel korumalığını da yapan yeğeni Ali Erdoğan, saldırıya uğradı. Yumruk ve muşta darbeleriyle burnu kanayan yüzünde çizikler olan Ali Erdoğan'ı, polisler kurtardı.

Şenliklere katılan AKP Çerkezköy ilçe teşkilatı mensuplarını taşıyan otobüs, alandan ayrıldıktan kısa bir süre sonra bir grubun taşlı saldırısına uğradı, 1 kız çocuğu yaraladı.

ERDOĞAN: SABIRLIYIZ

Başbakan Erdoğan, koruması olan yeğeni Ali Erdoğan'a ve otobüse yapılan saldırılara tepki gösterdi. Erdoğan, basın mensuplarına şunları söyledi: "Bugün orada benim korumama yaptıkları, protokole saldırı ortada. Bir şey anlatmama gerek yok. Biz Türkiye'de gerginliklerin kavganın bir tarafı olmayacağız. AKP olarak ilkemiz bu. Sabırlı olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin kavgalardan çok çektiğini çok büyük faturalar ödediğini biliyoruz. Artık fatura ödeme zamanı değil iş yapma zamanı."

Burnuna 14 dikiş attılar

Başbakan Erdoğan'ın yeğeni olan ve özel korumalığını yapan Ali Erdoğan, Ertuğrul Gazi törenlerinde, aleyhte slogan atan ülkücülere müdahale etmek isterken dövüldü. Muşta darbesi alan Erdoğan'ın burnuna 14 dikiş atıldığı belirtildi. 1 AKP'linin de kolundan bıçakla hafif yaralandığı arbedenin çıktığı bölgede Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'nin de bulunduğu görüldü. Buradaki olaya katıldıkları iddiasıyla 4 kişi polisler tarafından götürüldü. 1 kişi gözaltına alındı.

Tribündeki kavgaya biber gazı

Ertuğrul Gazi'yi Anma törenlerinin yapıldığı stadyumda, ülkücüler, Başbakan Erdoğan'ın askerler konusundaki sözlerine nazire olarak "Başbakanlık yan gelip satma yeri değildir" yazılı pankart açtılar. Tribünlerdeki ülkücülerle AKP'liler arasındaki gerginliğe müdahale eden polis biber gazı sıktı. Gazdan etkilenenlere ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı.

Başbakan'ın 200 metre arkasından yürüdü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne katıldı. Erdoğan'ın 200 metre kadar arkasında MHP'lilerle birlikte kortejde yürüyen Bahçeli, protokol tribününde de Başbakan'ın 20 metre kadar uzağına oturdu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber